Siirry sisältöön

Felixille SM-hopeaa Moto3:lla

Kauden parhaat Road Racing  ajajat palkittiin  SRRA:n  päättäjäisjuhlassa Siuntion kylpylässä. Ajo Motorsport Junior Projectin Felix voitti uudella nelitahtisella Hondalla Suomen ensimmäisen Moto3-luokitellulla moottoripyörällä ajetun  SM-mitallin, vaikka kaksi osakilpailua jäi ajamatta päällekkäisyyksien johdosta. Muut pikkuluokan mitallisijat menivät vielä kaksitahtisten GP125 kilpapyörän kuljettajille, Sami Laaksoselle ja Peter Palorannalle.

SAMSUNG CSC

Moto3 ja oikein säädetty GP125 ovat lähes yhtä nopeita. Vakio 2-tahtinen on vähän kevyempi ja helpompi ajaa kuin nelitahtinen, joka on 13kg painavampi. Huoleton Moto3 moottori ei vaadi mitään säätöjä kilpailupaikalla, toisin kuin 2-tahtinen, joka tarvitsee kohtalaisen paljon huoltoa ja säätämista kilpailuviikon loppun aikana. Siirtyminen nelitahtisiin on kuitenkin väistämättä edessä, koska 2-tahtisia ei enää valmisteta. Monissa maissa ajetaan varmasti vielä pitkään myös vanhalla kalustolla, esim. Englannissa oli vielä tällä kaudella BSB-kilpailussa yli 20 GP125 pyörää ja vain kahdeksen Moto3:sta. Varaosia GP125 pyöriin on vielä hyvin saatavissa ja monet osat ovat samoja kuin Moto3:ssa. Viime vuonna EM-kilpailussa Albacetessa oli viisi 2-tahtista, mutta tällä kaudella niitä ei enää hyväksytty mukaan.

Kategoriat

4. RBR, Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: