Siirry sisältöön

Felix kilpailukauden päätös Assenissa

Felix kilpailukauden päätös Assenissa

DSC_2594

Felix osallistui villillä kortilla Assenissa ajettuun Moriwaki 250 Junior Cupin kahteen viimeiseen osakilpailuun. Hollannin oikukas sää teki olosuhteista vaihtelevat ja Felixin epäonneksi  kaikki harjoitukset ja aika-ajot ajettiin märällä tai kuivuvalla radalla sadekelin renkailla ja kilpailut slickseillä, kuivalla radalla. Moriwaki Cupissa käytetään sateella takana väli kelin rengasta ja edessä vesikelin rengasta. Tällaisella välikelin renkaalla ei Felix ollut koskaan aikaisemmin ajanut. Perjantain harjoituksissa Felixin sijoitukset oliva FP1 10. ja FP2 7.

DSC_2649

Ensimmäinen aika-ajo Q1 oli perjantai  iltana ja siinä tulos oli 11(2:26,156). Sade loppui n. tuntia ennen lauantai aamun  aika-ajoa Q2, rata oli kuitenkin kostea ja alla sateiset, mutta kaikki paransivat selvästi aikoja. Aika-ajon tulokset:


1. Harum Cabuk           2:13,462
2. Sebastin Fraga        2.14,168
3. Martin Van Haren      2:15,615
4. Vasco Van Der Valk    2:17,504
5. Robert Schotman       2:17,559
6. Felix Nässi FIN       2:17,658
7. -
17. Aslan Hasan FIN      2:20,816
18. Scott Deroue         2:22,837
22. Patrik Pulkkinen FIN 2:27,637

DSC_2842

Sade loppui illalla tuntia ennen kilpailua ja rata oli melkein kuiva ja kaikki lähtivät kilpailuun slickseillä. Kuudennesta ruudusta lähtenyt Felix sai huonen lähdön ja putosi kymmenennen sijan huonommalle puolelle. Irronnut polvipala vaikeutti ajamista, mutta Felix taisteli sijoista 10-15, samassa ryhmässä olivat myös muut suomalaiset Aslan ja Patrik. Kaksi kierrosta ennen maalia alkoi vesisade, mutta kilpailua ei kuitenkaan keskeytetty. Viimeisellä kierroksella tuli useita kaatumisia, mm. sarjan pistejohdossa ollut Angelo Licciardi kaatui rajusti ja menetti Moriwaki sarjan mestaruuden Robert Schotmannille. Lähdön voitti Vasco, Scott oli toinen ja Robert kolmas, Aslan oli 10. Felix 11.ja Patrik 15. Viimeisellä kierroksella suurin osa ajoi hiljaa käsi pystyssä, uskoen kilpailun keskeyttämiseen kovan sateen johdosta, osa kuitenkin jatkoi täyttä vauhtia. Kilpailun tuomaristo kävi jälkeen päin selittämässä kilpailijoille päätöstään ja kertoi sen johtuneen lippumiehiltä saadusta puutteelisesta tiedosta. Felixin paras kierrosaika 1:58,380 oli vain 0,915 sek. hitaampi kuin voittajan paras aika.

DSC_2867

DSC_2971

Sunnuntai aamu oli kylmä vai 7° ja rata melkein kuiva, warm up ajettiin kuitenkin sateisilla, Felix oli seitsämäs  2,4 sek. kärkeen. Sunnuntain kilpailuun Felix sai vähän  pareman lähdön ja taisteli kakkosryhmässä sijoista 7-10, vain muutaman sekunnin päässä kärkiryhmästä. Patrik ja Petro Nuno pääsivät ryhmästä irti ja Felix jäi kamppailemaan Marcel Brennerin kanssa yhdeksännestä sijasta. Felix onnistui ohittamaan Marcelin tultaessa viimeiseen shikaaniin ja oli maalissa yhdeksäs.

Kilpailun voitti Scott Deroue (1:56,531), toinen oli Vasco ja kolmas Harun Cabuk, Patrik oli 7. Felix 9. (1:57,916) ja Aslan 16.

Seuraavaksi alkaa hiihtokausi, peruskunnon rakentaminen ja ensi kauden kilpailukalenterin suunnittelu.

Kiitos kaudesta 2013 yhteistyö kumppaneille:

Red Bull, KTM, Alpinestars, IPONE, Geox, Ogio, GoPro, Dunlop, Sol Republic, Spy Optics, Pankl Racing Systems, WP Racing Systems, Akrapovic, 2D, Ajo Motorsport Junior Project, Metallivalmiste A. Laaksonen Oy TAKI, Oneway Sport, Duell, Pixmill.

Kategoriat

4. RBR, Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: