Siirry sisältöön

Skandinavian Open Karlskoga

Felix_SO_ Karlskoga podium_c

Nyt on jo hieman päästy harjoittelemaan myöskin Suomessa. SM/PM/SO-sarjan kilpailut palvelevat tällä kaudella lähinnä harjoitustarkoituksessa, Red Bull MotoGP Rookies Cup on ehdoton pääluokka. Sarjat menevät sen verran päällekäin, että kokonaiskilpailussa ei menestystä voi muissa sarjoissa saavuttaa. Etenkin PM- ja SO-kisat ovat tiukkoja, kun kilpailijoita on viivalla n. 15 kpl 3-4 kärkikuljettajaa ajaa Felixin kanssa suunnilleen samaa vauhtia. SM-kilpailuissa näyttäisi ennakkoon, että vain Sami Laaksonen ja Patrik Pulkkinen, silloin kun on paikalla (ajaa kansainvälistä Moriwaki 250 Junior sarjaa) laittavat Felixin tiukoille, mutta toivotaan että myös muut kuskit ovat pystyneet nostamaan vauhtia ja ovat taistelemassa podiumpaikoista.

Ensimmäinen SO-kilpailu Karlskogassa alkoi hyvin. Felix oli aika-ajossa 3. (1:11.907) ja kilpailun ensimmäisessä lähdössä otti heti kärkipaikan. Linus Hellberg ajoi aivan perässä ja kävi pari kertaa edelläkin. Neljännellä kierroksella Linus ohitti Felixin ennen viimeistä pitkää oikeaa kaarretta. Vauhtia oli kuitenkin liikaa ja hän kaatui, Felix oli aivan perässä eikä hänellä ollut mitään mahdollisuutta väistää kokenutta ruotsalais-kuljettajaa, molemmat kaatuiva. Felixin kilpuri sai sen verran vaurioita, että sitä ei saatu kilpailukuntoon lauantain toiseen lähtöön.

Sunnuntain aika-ajossa Felix oli taas kolmas ja aikakin parani 0,2 sek. (1:11,660). Felix otti lähdön ja ajoi ensimmäisen kierroksen pienellä riskillä ja sai heti alussa 0,5 sek. eron Linukseen, muut jäivät jo selvästi enemmän. Linus ei missän vaiheessa päässyt yrittämään ohitusta. Felix ajoi oman uuden ennätyksen (1:11,176) ja oli maalissa 2,1 sek. ennen lopussa hyvän nousun tehnyttä Jesper Pellijeffiä, Linus jäi 2,2 sek. ja oli kolmas. Toiseen lähtöön ei aikataulu syistä voitu osallistua.

Ruotsin kilpailumatka oli hyvä vaikka oli myös epäonnea. Kokemusta tuli lisää kilpailutilanteista ja oli hyvä huomata, että Felix oli kilpailuvauhdissa hieman nopeita ruotsalaisia edellä. Seuraava kilpailu on Virtasalmella Motoparkissa.

Kategoriat

4. RBR, Moto3, Swe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: