Siirry sisältöön

RAM Racing Yamaha kuljettaja Felix teki hyvää tulosta Alastarossa

Road Racingin SM-sarjassa Felix jatkaa pistejohdossa. Felix sai pidettyä Aki Valkilan takanaan molemmissa lähdöissä ja kasvatti piste johdon kymmeneen pisteeseen.

Lauantain lyhyet kilpailut ajettiin kuivalla radalla, Superstock 600:n lähdössä Niki Tuuli karkasi heti alussa, mutta toisesta sijasta käytiin kova taistelu. Aki Valkila ja Felix erottuivat nopeasti omaksi ryhmäksi ja ajoivat lähekkäin koko kilpailun. Kilpailun puolessa välissä Felix ohitti Valkilan Lemminkäisen jarrussa ja piti paikaan maaliin asti vaikka Aki yritti vielä vastata vauhtiin. Eroa maalissa oli 1,8 sekuntia. Niki Tuuli voitti selvällä 16 sekunnin erolla.

Sunnuntain epävakainen sää aiheutti pään vaivaa kaikille kuskeille, hieman ennen Superstock 600:n lähtöä satoi, mutta sen jälkeen rata alkoi nopeasti kuivua. Felix vaihdettiin kuivan kelin renkaat aivan viime hetkellä ja se oli oikea valinta. Kilpailu ajettiin wet-race kilpailuna, vaikka rata oli kuiva ja lähes kaikki ajoivat kuivan kelin renkailla. Nässi lähti kilpailuun toisesta ruudusta ja paalupaikka oli tyhjä, koska Niki Tuuli ei kuumeisena kilpailuun lähtenyt. Aki Valkila otti parhaan lähdön ja ajoi kilpailun johdossa melkein koko kilpailun. Felix yritti kuroa väli matkaa pienemmäksi, mutta se pysyi 1-2 sekunnissa aina viimeiselle kierrokselle asti. Kierroksella ohitettavat ja muutama sadepisara hidastivat aavistuksen Akin vauhtia ja Felix pääsi ”lemminkäisen” jälkeen aivan Valkilan kantaan. Rohkea ohitus viimeisessä kaarteessa onnistui, kun kierroksella ohitettava sopivasti häiritsi Valkilan ajolinjoja. Felix voitti 0,1 sekunnin erolla Akiin, Vertti Takala oli kolmas.

”Täytyy olla tosi tyytyväinen kilpailun tuloksiin. Kummassakin lähdössä töitä piti tehdä aivan täysillä, välillä riskilläkin ja onneakin oli mukana kun kierroksella ohitettavista pääsin nopeasti ohi”, kertoi Nässi kilpailun jälkeen.

Epäviralliset pisteet:

  1. Felix Nässi,      127    Yamaha
  2. Aki Valkila,      117    Kawasaki
  3. Marko Vuorio,     87    Yamaha
  4. Anssi Koski,      79    Kawasaki

 

Kategoriat

STK600

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: