Siirry sisältöön

Felixille tupla voitot Motoparkissa

Yamaha kuski Felix otti voitot molemmissa ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan Virtasalmen kilpailuissa. Superstock 600-luokassa Felix johtaa 20:llä pisteellä. Viimeinen osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä samalla radalla.

Nyt ajettiin erittäin nopealla Motoparkilla radalla, joka on myös paikoin aika kuoppainen, tämä vaati kilpurin alustaan aivan eri säädöt. Takasuoran päässä Felixillä oli vauhtia 250,8 km/t. Perjantaina oli vaikeuksia kun takapyörä hyppi kuopista jarrutuksissa erittäin levottomasti käytetyillä renkailla. Teamin iskunvaimennin specialisti MP-huolto Jarkko Honkasen hyvä työ alustan säätöjen kanssa kuitenkin tuotti tulosta ja aika-ajossa uusilla renkailla Felix ajoi 0,5 sekunnin pohjat. Radan nopeissa kaarteissa Bridgestonen renkaat toimivat hyvin ja antoivat ehkä pientä etua kilpailijoihin verrattuna, myös pito pysyi hyvänä ja luotto Yamahaan oli nyt hyvä koko kilpailun ajan.

Ensimmäisessä kilpailussa paalupaikalta lähtenyt Felix pääsi nopeasti kärkeen sai pienen eron Marko Vuorioon, Aki Valkilalla oli alussa vaikeuksia ja hän kävi nurmikolla ja putosi seitsemänneksi, mutta nousi nopeasti kolmanneksi. Kun Valkila onnistui Vuorion ohituksessa oli Felix ehtinyt vetää jo neljän sekunnin etumatkan ja kontroloi tilannetta. Kun sateen uhka toteutui kaksi kierrosta ennen maalia ja kilpailu jouduttiin  keskeyttämään. Lopputulokset määräytyivät seitsemän ajetun kierroksen mukaan. Felix voitti, Aki oli toinen ja Marko kolmas.

Sunnuntai aamun lämmittelyssä Felix ajoi ohitustilanteessa kanttarin yli ja kaatui, tästä seurasi kiireitä mekaanikoille ja tuskallinen kilpailu Felixille, jolle tuli pieniä kolhuja vähän joka puolelle. Pahemmilta vaurioilta kuitenkin vältyttiin, Yamaha saatiin kuntoon ja kuski oli ajokunnossa. Nyt Aki Valkila otti heti lähdöstä kärkipaikan ja takana taistelivat Felix ja hyvään vauhtiin päässyt B-luokan kuski Vertti Takala. Felix pääsi Akista ohi takasuoran jarrussa kolmannella kierroksella ja kaksikko ajoi yhdessä kilpailun loppuun asti, ero vaihteli 0,5-1 sekunnin välillä, maaliin Felix tuli 1,5 sekuntia ennen Akia, kolmantena maaliin tuli B-luokan voittaja Vertti Takala vain 2,9 sekuntia Felixin takana.

”Molemmat kisat menivät hyvin kun Yamahan alusta saatiin paremmaksi. Sunnuntain lähdössä piti olla tarkkana koko ajan kun Aki oli aivan takana eikä virheisiin ollut varaa”, kommentoi Felix kilpailujen jälkeen.

Epäviralliset pisteet:

STK600

Felix Nässi                          177          Yamaha

Aki Valkila                         157            Kawasaki

Marko Vuorio                     119           Yamaha

Anssi Koski                        103            Kawasaki

Peter Paloranta                   78             Yamaha

Kategoriat

STK600

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: