Siirry sisältöön

Felix SM-pistejohdossa STK600:ssa

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja jatkui Vetelin Kemorassa ja RAM Racingin molemmat kuljettajat ajoivat hyvät tulokset, joskin myös parannettavaakin jäi. Superbikessä Jani kärsii heikosta pidosta takarenkaalla ja Felixin lähtökiihdytyksessä on vielä paljon parannettavaa, nyt menee kokeneet kuskit lähdössä ohi molemmilta puolilta.

STK600-luokassa Felix jäi lähdössä kuudenneksi. Kärjessä Aki Valkila ja Marko Vuorio pääsivät hieman karkuun, Felix sai kuitenkin kaksikon kiinni pari kierrosta ennen maalia ja ohitus tapahtui paluusuoran jarrussa, eikä Valkila enää pystynyt vastaamaan lipsuvalla takarenkaalla. Felix ajoi voittoon sekunnin erolla Aki Valkilaan ja kolmas oli Marko Vuorio 7 sekuntia voittajasta. Felix ajoi nopeimman kierrosajan ja sai paalupaikan sunnuntain toiseen lähtöön.

Kemoran toisessa lähdössä Felix epäonnistui vielä pahemmin ja jäi ensimmäisessä kaarteessa pahasti pussin. Hän tuli ensimmäiseltä kierrokselta vasta yhdeksäntenä 3,8 sekuntia kärjestä. Johdossa oli Anssi Koski perässään Marko Vuorio ja Aki Valkila.

Kun yksitoista kierrosta oli ajettu kärkeen oli siirtynyt Aki Valkila ja Felix oli noussut jo toiseksi, tämän jälkeen kilpailu keskeytettiin viisi kierrosta ennen maalia, kun Kalle Mäntysaari kaatui kakkosmutkassa ja paikalle tarvittiin ambulanssia. Kilpailua ei enää jatkettu koska 2/3 oli ajettu ja tulokset laskettiin, sääntöjen määräämän, kierroksen kymmenen mukaan. Palkintopallilla nähtiin kaksi pettynyttä kuljettajaa, eikä Marko Vuoriokaan voittoaan ihmeemmin juhlinut, toinen oli Aki Valkila ja kolmas Felix. Kemoran kilpailujen nopeimmat kierrosajat ja johto yhteispisteissä on hyvä avaus uudessa luokassa .

”Minulla oli Yamahan alusta hyvässä tasapainossa ja takarengas ei luistanut vielä yhtään ja näin että Akilla ja Markolla takapyörä lipsui jo aika pahasti ja uskon että olisin pystynyt nappaamaan molempien päänahat vielä ennen maalia. Ajoin taktisesti todella hyvää kilpailua, kun sain säästeltyä varsinkin takarengasta kilpailun loppukahinoita varten”, kilpailun keskeytystä harmitellut Felix tuumaili.

Pisteet:  STK600

  1.  Felix Nässi                        82                  Yamaha
  2.  Aki Valkila                         81                  Kawasaki
  3.  Marko Vuorio                    74                  Yamaha
  4.  Anssi Koski                       59                  Kawasaki

Kategoriat

STK600

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: