Siirry sisältöön

Felix nopein suomalainen EM-kisoissa

Felix ajoi parhaan suomalaistuloksen Mini Road Racing Euroopan mestaruus kilpailuissa Ranskan Juvaincourtissa. Sunnuntain kuivassa kelissä ajetussa finaalissa Felix oli hienon nousun jälkeen 6. Lähtöön osallistui 22 kilpailijaa, voitton ajoi Hollannin Bo Bensneijder, muut suomalaiset olivat Patrik Pulkkinen 7. ja Aslan Hasan 17.  Lauantain märällä ajetuissa kilpailuissa Felix oli 8. (Patrik 9. Aslan 16.) ja ja toisessa lähdössä kolaroinnin jälkeen 19. (Patrik 10. Aslan 13.) Yhteispisteissä Patrik oli 7. Felix 9. ja Aslan 18.

Kilpailujen vapaampi rengassääntö aiheutti suomalaisille ongelmia. Märän kelin renkaat oli kyllä mukana, mutta niillä ei oltu harjoiteltu. Märän kelin renkaita olisi pitänyt olla ainakin kolmelle erilaiselle kelille. Felixin ja Patrikin BMT:n sateiset olivat parhaat todella märällä radalla, mutta heti radan alkaessa kuivua pito heikkeni selvästi. Aslanin Savan sateiset taas toimivat parhaiten puolikuivalla(toinen kisa).  Aika-ajon jälkeen hankitut slicksit paransivat kierrosaikoja n.1 sek (10 sijaa aika-ajossa). Suomalaisten aika-ajo sijoitukset olivat Patrik 9. Felix 15. ja Aslan 16. jotka ajettiin Suomessa käytettävillä kuvioiduilla Savan renkailla.

Rengas valinta ongelmat toki vaivasivat muitakin. Väärä rengasvalinta pudotti esim. nopean Bo Bensneiderin ensimmäisessä kisassa 14.  Kaikilla ei ollut ollenkaan sadekelin renkaita ja sunnuntain kuivassa kisassa vain kahdeksalla kuskilla oli slicksit, muut ajoivat Savan kuvioiduilla renkailla. Neljälle viralliselle kisapäivälle sai merkitä kaksi sarjaa kuivan kelin renkaita, märän kelin renkaiden määrä oli vapaa.

Viisi päiväinen kilpailu oli mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty tapahtuma. Oikella rengas valinnalla oli kilpailuissa ratkaiseva merkitys. Suomen rengassääntö on hyvä, kaikki ajavat aina samoilla renkailla, mutta se harjoittelu ei riitä kun lähdetään kansainvälisille radoille. On harjoiteltava enemmän myös märän kelin renkailla ajamista.

Kategoriat

MiniGP

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: