Siirry sisältöön

Felixillä ei ollut paras viikonloppu helteisellä Alastarolla

Etelä eurooppalaisessa yli 30 asteen helteessä kilpailtu ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan neljäs osakilpailu ei mennyt Felixin suunnitelmien mukaan. Brittien sarjasta mukaan tullut Eemeli Lahti tiedettiin vaikeasti voitettavaksi mutta sijoitukset neljäs ja kolmas eivät vastanneet tavoitteita. Haasteita riitti molemmissa lähdöissä ja lopulta pitää olla tyytyväinen että päästiin maaliin molemmissa erissä.

Lauantain aika-ajossa Felix ajoi eturiviin hyvällä ajalla 1:18,295. Kilpailussa kytkin alkoi temppuilla heti lähdössä ja ensimmäisellä kierroksella ja kytkin vaijeria piti säätää parilla ensimmäisellä kierroksella. Felix putosi joukon viimeiseksi ja jäi 17 sekuntia kärjestä. Felix aloitti hurjan nousun. Edelle jäivät vain Lahti, Patova ja Paavilainen, tämä oli myös heidän maaliin tulo järjestys.

Sunnuntaiksi oli luvassa vielä kuumempi kilpailupäivä 33°, tämä kuitenkin hyvää harjoitusta tulevaisuutta varten.

Lähdössä  kärkeen ampaisi Eemeli Lahti ja tähän vauhtiin eivät muut pystyneet vastaamaan, Kimi ja Felix jäivät taistelemaan toisesta sijasta. Uusi kytkin toimi eritavalla ja nyt piti opetella uusi tapa tulla kaarteeseen. Kun kilpailun jälkipuoliskolla olisi pitänyt nostaa vauhtia, kääntyikin kilpailu selviämistaisteluksi. Felixin oikea käsi puutui niin pahasti, että vauhtia oli pakko tiputtaa. Kolmanteen sijaan oli tällä kertaa tyydyttävä, nyt pitää fysioterapeutin kanssa miettiä miten käsi saadaan jatkossa kestämään. Viimeinen SM-kilpailu ajetaan Virtasalmella 17-18.8. 2019.

  • Viikonloppu oli ehdottomasti suuri pettymys. Käsi aiheuttaa tällä hetkellä niin suuria ongelmia että ajamisesta ei tule mitään muutaman kierroksen jälkeen. Viikonloppu oli henkisesti raskas ja nyt yritetään ratkoa käden ongelmaa.
  • Ajaminen oli hyvällä mallilla ja Yamaha saatiin hyviin säätöihin mutta tulosta ei pysty tekemään kuin sateella sillä käsi ei aiheuta samalla tavalla ongelmaa. Suuret kiitokset tiimille, joka joutui tekemään töitä paahtavassa helteessä kuuden päivän aikana viisi pitkää päivää kun renkaita ja säätöjä testattiin Alastaron uudella asfaltilla, kertoi Felix kilpailun jälkeen.

Kategoriat

STK600

Avainsanat

, ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: