Siirry sisältöön

Felixille täysi pistepotti Pärnusta

SM-sarja jatkui Pärnussa vaihtelevassa säässä. Etukäteen tiedettiin että Superstock600-luokan kilpailusta tulee tiukka, voitot eivät irtoa helposti. Sateet tulivat kuitenkin Felixin avuksi ja tuloksena oli tupla voitot.

Lauantain aika-ajossa säästettiin taas renkaita ensimmäiseen kilpailulähtöön, uusi sääntö sallii vain neljä kuivan kelin rengasta viikonlopun aika-ajoon ja kilpailuihin. Sadekelin renkaiden määrää ei ole rajoitettu. Pakollisella kolmen kierroksen ajolla irtosi eturivin toinen ruutu. Kilpailuun lähdettiin sateessa ja rata oli ajoittain todella märkä. Kärkeen ampaisi Niko Tanskanen, seuraavana oli Kimi Patova ja Felix tarkkaili tilannetta kolmannelta paikalta. Kilpailua oli ajettu jo reilusti yli puolenvälin kun Felix siirtyi kärkeen perässään Kimi. Viimeisellä kierroksella Felix ajoi kilpailun nopeimman kierroksen, mikä tiesi paalupaikkaa sunnuntain kilpailuun. Maalissa Tanskanen oli kolmas.

  • Tulos oli parempi kuin vielä eilen odotin. Aloitin maltilla kun rengas tuntui todella liukkaalta. Lopussa nostin vauhtia ja nykäisin pienen eron Kimiin, kommentoi Felix kilpailun jälkeen.

Sunnuntain kilpailun tutustumiskierroksella alkoi sataa ja lähtö viivästyi. Kilpailuun lähdettiin wet race lähtönä. Sade kuitenkin loppui nopeasti ja melkein kaikki lähtivät radalle kuivan kelin renkailla. Kilpailun kärjessä Felix ja Kimi ottivat mittaa toisistaan, tiukka vääntö jatkui kilpailun loppuun asti. Lopussa Felix teki pienen ajovirheen ja Patova pääsi jo vähän karkuun. Mutta sitten alkoi sade, minkä Felix hallitsi ja onnistui Kimin ohituksessa viimeisellä kierroksella. Myös jo seitsemän sekunnin päähän pudonnut Peter Paloranta sai selvästi vauhtia hidastaneen kärkikaksikon kiinni ja myös hän ohitti Patovan. Maaliin kärkikolmikko tuli 0,5 sekunnin sisällä järjestyksessä Nässi, Paloranta ja kolmantena Patova.

  • RAM Racing Yamahan mekaanikot Markku Visuri ja Henri Ammer tekivät Jani Rätön johdolla hyvää työtä vaikka olosuhteet vaihtelivat jatkuvasti ja teettivät paljon töitä. Suuret kiitokset koko tiimille ja yhteistyö kumppaneille Rockstar, Metallivalmiste A. Laaksonen Oy:lle (TAKI), Candela Import Oy:lle ja Haagan Autokoululle. Nyt alkaa valmistautuminen jo seuraavaan osakilpailuun joka ajetaan Alastarolla 27-28.7, kertoi tyytyväinen Nässi kilpailun jälkeen.

Kategoriat

STK600

Avainsanat

, ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: