Siirry sisältöön

Felixillä dramaattinen viikonloppu SM -Kemoralla

Lauantain kilpailussa tuli kakkossija vain 0,027 sekunnin erolla voittajaan. Sunnuntain kilpailua Felix Nässi johti lähes koko ajan mutta ennen viimeistä kaaretta edessä olleelta kierroksella ohitettavalta hajosi moottori, joka valutti öljyt radalle. Felixin ajolinja osui radalle valuneeseen öljyyn ja tästä seurannut kaatuminen päättyi vauhdilla ratavalliin. Onneksi kuljettaja ei loukkaantunut mutta Yamaha kärsi pahoja vaurioita.

 Juuri ennen aika-ajon alkua alkoi sataa ja Felix kurvasi jo ennen radalle menoa takaisin varikolle ja nopean renkaan vaihdon jälkeen liittyi mukaan aika-ajoon. Pauli Pekkanen ehti  ajaa heti aika-ajon alussa kovan ajan joka piti loppuun asti. Sade heikkeni loppua kohden ja Felix paransi kokoajan, mutta jäi kakkosruutuun 0,5 sekuntia Pekkasen takana.

Ennen kilpailun alkua rata ehti kuivua. Paalulta lähtenyt Pekkanen ampaisi kärkeen, mutta pian Nässi onnistui ohituksessa. Tämän jälkeen Felix ja Patova ajoivat yhdessä koko kilpailun välillä johto paikkaa vaihtaen. Kilpailun viimeisessä kaarteessa hieman liian jyrkkä ajolinja vei liikaa Felixin vauhtia ja Patova ehti maalilinjalle puoli pyörän mittaa ennen Felixiä, Paavilainen oli kolmas ja Pekkanen neljäs.

Sunnuntai aamun aurinkoisessa säässä ajetussa warm-upissa Felix oli nopein ja Peetu Paavilainen toinen. Startissa Felix ei aivan onnistunut, mutta siirtyi jo kolmannessa mutkassa johtoon. Pauli Pekkanen kaatui kolmannella kierroksella. Nässi ajoi koko kilpailun kärjessä ja Patova aivan perässä. Viimeisellä kierroksella paluusuoran jarrussa Patova onnistui ohituksessa. Nässin ohitus yrityksen viimeisessä kaarteessa vesitti radalle öljyä päästänyt kierroksella ohitettavan moottoririkko.

  • Vaikka oma pistepussi ei paljon Vetelissä karttunutkaan niin vauhti oli todella hyvää ja tasaista, sillä ennätykset paranivat ja kisoissa lähes virheetön ajaminen lupaa hyvää loppukauteen. Kuski on kunnossa kaadon jälkeen kunnossa ja tiimi saa Yamahan taas ajokuntoon seuraavaan kisaan. Kärjessä tilanne tiivistyy ja nyt joutuu ajamaan kokoajan tosissaan kilpaa myös SM-sarjassa, tämä on hyvä asia tulevaisuutta ajatellen. Felix toivottaa kaikki tervetulleiksi seuraamaan jännittävää SM-kisaa joka on 13-14.7 Viron Auto24ring -radalla Pärnussa.

 

Kategoriat

STK600

Avainsanat

, ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: