Siirry sisältöön

Felix oli loistavasti toinen Imatran IRRC SSP-osakilpailussa

Lauantain kostea kilpailupäivä oli menestys Felix Nässille, kolmannesta ruudusta lähtenyt Yamaha kuski oli ruutulipulla toinen vain 0,9 sekuntia voittajan, entisen GP ja Superbike MM-sarjan kuskin Matthieu Lagriven jälkeen. Sunnuntain kisassa Nässi käväisi jo johdossakin mutta jarru ongelmat pakottivat keskeyttämään kilpailun.

Märässä ajetussa aamun ensimmäisessä aika-ajossa Felix oli viides 3,6 sekuntia nopeimmasta Pauli Pekkasesta. Koko lauantai ajettiin välillä kuivuvalla radalla ja välillä tihkusateessa. Toisessa aika-ajossa rata kuivui koko ajan loppua kohti. Felix oli pitkään toisena Pekkasen jälkeen mutta aivan lopussa Penna ajoi paremman ajan. Lähtö paikaksi tuli eturivin kolmosruutu 1,3 sekuntia paalupaikasta.

 Kilpailu lähtöä ennen rata oli melko kuiva mutta uusi sade tuli juuri ennen lähtöä kastelemaan asfalttia ja kaikki lähtivät kilpailuun sateisilla. Felix otti kauden huonoimman lähdön ja putosi yhdeksänneksi. Pari kierroksen jälkeen alkoi hurja nousu, ensin oli kovaa vääntöä Pierre Yves Bianin kanssa, sitten ohitettavina olivat Schmitz ja Gottardi. Edestä virheisiin sortuivat mm.  Pauli Pekkanen ja Sami Penna. Viimeisillä kierroksilla Felix vaihtoi useasti sijoitusta Anssi Kosken kanssa. Toiseksi viimeisellä kierroksella Felix pääsi ohi Laurent Hoffmannista ja oli noussut jo toiseksi. Matthieu Lagrivellä oli pieni etumatka mutta Felix kuroi sen kiinni ja oli tekemässä ohitus yritystä viimeisellä kierroksella koulun mutkassa mutta jätti riskiyrityksen kuitenkin tekemättä. Viimeisellä Vuoksen suoralla Lagriven Supersport pakeni sen verran kovaa että vakio moottorilla (SM-sarjan Stock sääntöjen mukainen) ei enää ohitusta päässyt yrittämään. Maalissa eroa oli 0,9 sekuntia Lagriven eduksi. Vakio moottorissa on 15-20hv vähemmän tehoa  kuin supersport moottorissa.

  • Suuret kiitokset RAM Racing Yamahan tallipäällikkö Jani Rätölle ja tallin datainsinöörille Markku Visurille, jotka ”taikoivat” Yamahaan aivan loistavat alustan säädöt. Vaikka luistoja oli paljon märällä asfantilla, pyörä oli kokoajan helposti hallittavissa. Vähän kauden ensimmäinen huono startti harmittaa, mutta lopputulos on kuitenkin paljon enemmän kuin odotin, kommentoi iloinen Nässi kisan jälkeen.

Sunnuntaina sää muuttui täysin, oli lämmintä ja aurinkoista. Kilpailu suunnitelmassa tehtiin virhe kun ei ilmoittauduttu mukaan SSP/Open kilpailuun. IRRC Supersport luokalla ei ollut warmupia sunnuntai aamuna ja sää oli nyt lämmin ja aurinko paistoi.  IRRC-kilpailu jouduttiin lähtemään suoraan ilman harjoitusta. Yamahan alusta saatiin hyviin säätöihin Markku Visurin toimesta aikaisemman datan mukaan. Felix lähti nyt viivalta todella hyvin ja oli ensimmäisessä mutkassa ensimmäisenä. Kurvista ulos kiihdytti parhaiten Sami Penna perässään Nässi ja Pekkanen. Kilpailun alussa nelikko Nässi, Lagrive, Penna ja Pekkanen vaihtelivat sijoituksia useasti, mutta jo toisella kierroksella alkoivat Felixin jarruongelmat ja keskeytys oli ainoa mahdollisuus.

  • Nyt harmitta todella paljon mutta kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen vaikka tänään tulikin keskeytys. Imatralla on kuitenkin hieno kilpailla, upea tapahtuma ja paljon yleisöä. Seuraavaksi kilpaillaan SM-sarjassa Vetelin Kemorassa, kertoi Felix kisan jälkeen.

Kategoriat

STK600

Avainsanat

, ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: