Siirry sisältöön

Felix tupla voittoon SM avauksessa

Ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan osakilpailu ajettii Motoparkissa Virtasalmella. Felix voitti molemmat STK600 lähdöt tiukan väännön jälkeen Pauli Pekkasen kanssa. Myös muut RAM Racing Yamaha kuskit menestyivät, Niko Mäkinen ajoi kaksi podiumsijaa Superbikessa ja Kimi Patova oli kolmas molemmissa STK600 lähdöissä. Niko Kömi täydensi tiimin hyvää viikonloppua ja ajoi toisessa erässä neljänneksi.

Helteinen lauantai mahdollisti tiimille, ensimmäistä kertaa, Pirellin pehmeän SC0 renkaan käytön. Aamu päivän STK600 aika-ajossa kuskit ajoivat omia ennätyksiään ja osittain uusittu asfaltti auttoi asiaa. RAM Racing kuskit valloittivat yllättäen koko eturiviin, järjestyksessä Nässi, Patova ja Kömi. Pauli Pekkanen oli neljäs.

Ennen kilpailua alkoi sataa rajusti ja myrsky riepotteli varikkotelttoja. Kilpailu alkoi hieman myöhässä WET racena vaikka rata kuivui nopeasti. Lähes kaikki starttasivat kuivan kelin renkailla. Sateen viilentämä ilma vähensi pehmeän renkaan antamaa etua. Lähdöstä kärkeen ampaisivat Felix ja Patova, perässään Pekkanen, Kömin lähtö hieman epäonnistui. Felix pääsi hieman karkuun ennen kuin Pauli pääsi ohi Patovasta. Takasuoran päässä Pekkanen pääsi kerran Felixin rinnalle mutta vielä paikoittain kostea rata vaikeutti ohittamista. Kilpailun puolessa välissä Felix pystyi kiristämään hieman vauhtia ja ero Pekkaseen kasvoi noin sekuntiin. Viimeiset kierrokset Pauli ajoi varmistelen ja maalissa eroa oli viisi sekuntia. Patova oli kolmas ja hienon nousun tehnyt Niko Kömi oli neljäs.

Sunnuntaina aamupäivällä satoi mutta rata kuivui ennen lähtöä. Lähtöjärjestys oli nyt lauantain kilpailun parhaan kierrosajan mukainen ja eturivi oli Felix, Pekkanen ja Kömi. Ensimmäisen lähdön tiukka kamppailu keskeytyi, kaatumisen johdosta, punalipulla 5:lla kierroksella. Viiden kierroksen uusinta lähdössä kärkeen syöksyivät Pekkanen ja perässä hieman lähdössä epäonnistunut Felix. Felix onnistui ohittamaan imusta Paulin jo heti ensimmäisellä kierroksella pääsuoran päässä. Nyt tiukka kilpailua jatkui maaliin asti mutta Felix onnistui pitämään Pekkasen takana. Maalissa eroa oli 0,5 sekuntia Felixin eduksi, kolmas oli Patova.

”Kilpailut meni niin kuin pitikin. Yamaha on saatu jo hyvin lähelle optimi säätöjä, kiitos tiimin. Aika-ajossa lykättiin jo oma uusi ennätys 1.26,537, vaikka siihen mahtui pari virhettäkin ja pyrin säästämään renkaita kisaan. Varmalla ajolla kilpailussa onnistuin pitämään Pekkasen takana, toki Pauli oli välillä edelläkin. Pyrin ajamaan kärjessä ja määräämään kulkua mieleisekseni. Pidin kovaa vauhtia, mutta tuli myös pieniä virheitä ja Pauli pysyi kokoajan lähellä. Voin olla tyytyväinen täyteen pistepottiin ja tiimin oikeisiin päätöksiin vaikeissa olosuhteissa”, kertoi Felix kilpailujen jälkeen.

Ensi viikonloppuna kilpaillaan Imatralla kansainvälisessä IRRC-kilpailussa.

Kategoriat

STK600

Avainsanat

, ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: