Siirry sisältöön

RR SM-kilpailu Virtasalmen Motoparkissa

Imatran kaatumisessa tulleet vammat olivat parantuneet riittävästi ja Felix Nässi sai lääkäriltä luvan kilpailla. Peukalo oli hyvin luutunut mutta liikeradat eivät olleet normaaleja, palasiksi murtunut solisluu ei vielä ollut luutunut kunnolla mutta kesti ajamista välttävästi. Kaatumista pitää ehdottomasti välttää, ainakin samalle puolelle. Edellisestä ajamisesta oli kuusi viikkoa aikaa eikä muitakaan harjoituksia ole voinut tehdä kuin rajoitetusti.

RAM Racing Yamahan STK600 kuski aloitti kilpailun hyvin, Felix ajoi kolmantena. Kilpailun kestäessä Felixin ajokunto ei kestänyt täyttä vauhtia ja pitkän (15 kierr.) kilpailun loppupuolella hän joutui antamaan periksi muutaman sijan. Maalissa Felix oli viides täysin voipuneena kuitenkin vain 16 sekuntia voittajasta Vertti Takalasta.

Sunnuntai aamun WarmUpissa sateessa Felix Nässi oli nopein ja ajoi kahden sekunnin pohjat ennen Peter Palorantaa. Sade loppui ennen kilpailua ja rata kuivui auringon paisteessa vauhdilla ja aiheutti päänvaivaa rengasvalinnassa. Felix yritti valita ”varmanpäälle” ja lähti kilpailuun sadekelin renkailla. Tämä oli virhe valinta, kilpailun lopussa rata oli jo lähes kuiva ja sateiset ”sulivat” alle. Lähdön voitti konkari Sami Penna ja myös oikean rengasvalinnan tehnyt Vertti Takala ajoi mestaruutta varmistellen ja oli maalissa neljäs, mikä riitti Suomen mestaruuteen. Felix oli yhteispisteissä neljäs.

”Sunnuntain rengasvalinta oli todella paha virhe ja se harmittaa, mutta onneksi kuski on ehjä ja vauhtiakin jo alkoi löytyä. Jos Yamaha olisi ollut yhtä huonossa säädössä kuin Motoparkin ensimmäisessä kisassa en olisi voinut ajaa kilpaa, sen verran vaikeaa ajaminen oli. Tiimi ja MP-huollon Jarkko Honkanen tekivät tauon aikana hyvää työtä ja nyt Totaltekin alusta toimi todella hienosti ja kuoppaisella Motoparkin radallakin sillä voi ajaa kovia aikoja. Kausi on ollut todella vaikea ja rikkonainen. Loppukaudesta on tarkoitus ajaa pari kisaa ulkomailla, mutta suunnitelmat ovat vielä avoinna”, tarinoi Felix kisan jälkeen.

Kategoriat

STK600

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: