Siirry sisältöön

Felix kaatui Imatran Ajoissa

Felix Imatran ajot alkoivat hyvin mutta päättyivät huonosti. Sunnuntain ensimmäisessä lähdössä hiljaisesta vauhdista tapahtuneessa katumisessa tuli vammoja peukaloon ja solisluuhun, seurauksena oli ambulanssi kyyti Lappeenrannan sairaalaan ensiapuun ja tutkimuksiin. Kummatkin vammat on nyt leikattu Töölön sairaalassa. Toipumisajasta ei vielä ole arviota.

STK 600 kilpailut alkoivat perjantaina harjoituksilla märällä radalla ja Felixin paras tulos oli 2. sija toisessa harjoituksessa. Lauantaina päästiin ensimmäisen kerran ajamaan melkein kuivalla radalla toisissa aika-ajoissa, joissa Felix oli kymmenes. Ensimmäinen IRRC-sarjan SSP/STK kilpailu ajettiin myös kuivalla radalla ja Felix oli maalissa tiukan taistelun jälkeen kahdeksas.

Sunnuntain Open SSP/STK  warm-up ajettiin myös märällä radalla, mutta kilpailuun kaikki laittoivat jo kuivan kelin renkaat vaikka radalla oli vielä märkiä paikkoja. Renkaita oli vaikea saada lämpimiksi ennen kilpailua, ensin oli pitkä siirtymä portille ja sen jälkeen ”varovainen” siirtymäkierros lähtöruudukkoon, jossa renkaita ehdittiin vähän aikaa lämmittää. Sitten vielä warm-up kierros lähtöön ja pitkät suorat taas jäähdyttivät renkaita tehokkaasti. Myöhemmin Felix kertoi että koko ensimmäisen kierroksen ajan takarengas lipsui, rengas oli kylmä ja rata paikoin kostea. Sama tilanne oli varmasti kaikilla ja tämä todennäköisesti aiheutti myös Cristian Schitzin kaatumisen hieman oudossa paikassa.

Felix ensimmäinen kierros sujui hyvin aseman kurviin asti ja hän taisteli kuudennesta sijasta ennen kaatumista. Kolmantena ajanut Schmitz jarrutti etupyörän alta koulun kaarteessa ja pyörä pomppi uudestaan radalle aseman shikaaniin. Kaadon seurauksena radalle tuli sen verran multaa että Felixin Yamahan takapyörä lipsahti alta kohtalokkain seurauksin.  Katurata- ja ratakilpailut eroavat monelta osin toisistaan eikä ratakuskin ole helppo sopeutua maantie olosuhteisiin. Tämä oli Felixille ensimmäinen katurata kilpailu ja oli kokemuksena todella innostava kun  kaatumista ei huomioida. Vaikeassa säässä Imatran moottorikerho onnistui järjestelyissä hyvin, kiitos kaikille mukana olleille ja kannustavalle yleisölle.

Kategoriat

STK600

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: