Siirry sisältöön

Felix Nässi nousi toiseksi SM-yhteispisteissä

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan kärki tiivistyi STK600-luokassa. Luokkaan saatiin kaksi uutta voittajaa, kun Vertti Takala voitti lauantaina ja Peter Paloranta sunnuntain kisan. Felix oli lähdöissä toinen häviten niukasti kaksi kymmenystä molemmissa kilpailuissa.

Lauantaina ajettiin lämpimässä +25° aurinkoisessa säässä. Felix lähti aika-ajoon käytetyillä renkailla ja tavoitteena oli eturivin paikka. Tuloksissa Felix oli kolmas ajalla 1:27,883, ero kärkeen oli kuusi kymmenystä.

Lauantain pitkässä 15:sta kierroksen kilpailussa Felix otti lähdön ja sai peräänsä Vertti Takalan. Vertti pääsi ohi, Felixin pienen virheen seurauksena, jo ensimmäisen kierroksen lopussa. Sijoituksia vaihdettiin kisan alussa pariin kertaan, mutta suuriman osan kilpailua Felix ajoi Takalan perässä toisena. Vertti piti hyvää vauhtia ja ajoi virheettömäsi, eikä Felix enää saanut ohituspaikkaa kilpailun lopussa. Peter Paloranta oli kotiradallaan kolmas 17 sekuntia kärkikaksikon takana.

Sunnuntaina jatkui lämmin ja aurinkoinen sää. Aamun warm-upissa kärjessä oli sama kaksikko kuin lauantain kisassa Vertti ja Felix, viiden sadasosan erolla. Kilpailuun Felix lähti paalulta lauantain kilpailun nopeimman kierrosajan (1:26,926) perusteella, lähdössä Felix jäi neljänneksi ensimmäisessä kaarteessa. Kärjestä Vertti Takala kaatui ensimmäisellä kierroksella ja tämän jälkeen Felix ajoi kilpailun johdossa viimeisille kierroksille asti. Lopussa Felix teki ajovirheen ja oli lähellä kaatua. Koko kilpailun Felixin perässä roikkunut Peter Paloranta pääsi livahtamaan ohi eikä Felix enää päässyt viimeisellä kierroksella kuittaamaan takaisin johtopaikalle. Felix jäi lauantain kierrosajasta n. 0,5 sekuntia, joten kotitehtäviä on tehtävä Motoparkin toiseen kilpailuun mennessä.

SM-pisteissä johdossa on Peter Paloranta 67 pistettä, toisena tasapisteissä Felix ja Vertti Takala 65 pistettä ja neljäs on Aki Valkila. Kumpikin avausosakilpailun voittajista, Felix ja Aki Valkila kärsivät Virtasalmella vähäisistä harjoituskierroksista Motoparkin radalla. Vaativalla radalla kilpurin säädöt pitää olla aivan kohdallaan, jotta päästään huippuvauhtiin. Nyt Felix jäi parhaalla kierrosajallaan 16 sadasosaa viimevuotisesta ajasta, Botniaringillä ja Alastarolla on oltu n. 1 sekunnin edellä vuoden takaisia aikoja.

Peter Paloranta 13 13 16 25 67
Vertti Takala 20 20 25 65
Felix Nässi 25 20 20 65
Aki Valkila 16 25 16 57
Jani Sulin 11 16 13 11 51

Seuraava SM-kilpailu on Vetelin Kemorassa 21-22.7, sitä ennen Felix ajaa ”villillä kortilla” IRRC-sarjan osakilpailun Imatran ajoissa 7-8.7

Kategoriat

STK600

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: