Siirry sisältöön

Felix päätti loistavan kauden STK600-luokan Suomen mestaruuteen

Ratamoottoripyöräilyssä RAM Racing Yamaha kuskit, Felixin tallipäällikkö ja teamin omistaja Jani Rättö ja Felix kruunasivat menestyksekkään kauden kultamitaleilla, molemmat ottivat Suomen mestaruudet lopulta selvällä piste-erolla seuraaviin. Jani Rättö oli seitsemän kertaa podiumilla ja huonoin sijoitus oli kuudes, piste-ero seuraavaan oli 54 pistettä, Felix oli jokaisessa kilpailussa kolmen parhaan joukossa ja päätti kauden viiteen peräkkäiseen voittoon, ero hopean ottaneeseen Aki Valkilaan oli 30 pistettä. Vaikka molemmat RAM Racing kuljettajat ajoivat uudessa luokassa ja uudella kilpurilla niin kokemusta Road racingista on takana useita vuosia, niin kuljettajilla, mekaanikoilla kuin taustajoukoilla. Jani Rätöllä on SM-hopea STK600-luokasta viime vuodelta ja monen vuoden kilpailukokemus kuussatasella ja Felix on useita mestaruuksia ja mitaleja Moto3-luokassa ja kilpailukokemusta asfalttiradoilta vuodesta 2009.

Teamin kalusto valinnat kaudelle onnistuivat loistavasti, R1 ja R6 Yamahat toimivat hyvin ilman teknisiä murheita, Bridgestonen renkaat osoittautuivat kauden edetessä parhaaksi valinnaksi ja aina tarvittaessa oli rengasvarastoon täydennystä nopeasti saatavissa. MP-huollon Jarkko Honkanen oli kilpailuissa paikalla kun haettiin kuljettajille sopivia ratakohtaisia alustan säätöjä Totaltekin iskunvaimentimiin. Kokeneet mekaanikot Henri Ammer ja Jouni Parviainen huolehtivat, että Yamahat olivat aina täydessä iskussa kun mentiin radalle. Henri Ammer kuuluu myös teamin taustajoukkoihin.

STK600-luokassa Felix on oppinut myös lähtemään viivalta liikkeelle hyvin, nyt lauantain startissa ensimmäisten kaarteiden jälkeen edellä oli vain Vertti Takala, josta Felix myös pääsi pian ohi. Jääradalla paljon kokemusta hankkinut Takala liimautui kuitenkin Felixin takapyörään usean kierroksen ajaksi. Verttillä oli hieman ongelmia pyörän kanssa ja hän lipsautti etupyörän alta kahvilan kurvissa. Hieman huonomman lähdön ottanut Aki Valkila ei missään vaiheessa päässyt aivan Felixin kantaan. Maalissa Valkila oli toinen Felixin ottaessa voiton ja kolmas oli Peter Paloranta.

–          Kun näin että se on Vertti, joka on aivan takana niin uskoin että kun ajan jatkuvasti tasaisen kovia kierrosaikoja niin hän tekee jossain vaiheessa virheen. Sen verran vähän hänellä on kokemusta asfalttiradoilta, kertoi Felix kisan jälkeen.

Sunnuntain STK600-lähtöön Felix pystyi lähtemään ilman paineita ja halusi ehdottomasti parantaa kierrosaikaennätystään. Nyt myös lähtö onnistui hyvin ja Felix onnistui heti nykäisemään pienen eron Aki Valkilaan, myös Vertti Takala jäi lähdössä muiden taakse. Felix kasvatti tasaisesti eroa Akiin ja maalissa eroa oli 9 sekuntia, nyt kolmas oli paluun loukkaantumisten jälkeen radoille tehnyt Valter Patronen. Felix ajoi kierrosajan 1:26,765 mikä tyydytti kuskia.

–          Oli kiva ajaa kun ”avauksia” pystyi ajamaan riskillä eikä tarvinnut varmistella ja oma ennätys siirtyi 26:sen puolelle, nyt tuntuu tosi hyvältä. Paljon kiitoksia teamille ja kaikille mukana olleille, toivotti Felix kisan jälkeen .

Tallipäällikön kommenttit Superbike kilpailuista:

–        Molemmat startit olivat todella mukavaa kilvanajoa kun sai ajaa kilpaa isommassa porukassa. Olisi ollut kiva lopettaa kausi voittoon, mutta pienen virheen jälkeen ei ollut tarvetta riskeerata sen enempää. Hieno voitto Hautalalle, Marko ajoi myös hienon podium paikan eikä Koppostakaan pidä unohtaa, hyvä kilpailu. Olen tosi tyytyväinen koko kauden tuloksiin. Työn täyteinen kausi, kun oman ajon lisäksi oli myös Felixin valmennusta, pyörien huoltamista ja muita teamin vetohommia. Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille mekaanikoille, avustajille ja kaikille kannustajille, toivotti myös Jani Rättö mestaruuden jälkeen.

 

STK600

Felix Nässi                          227            Yamaha

Aki Valkila                         197            Kawasaki

Marko Vuorio                     139           Yamaha

Anssi Koski                        117            Kawasaki

Peter Paloranta                   110               Yamaha

 

Superbike

 

Jani Rättö                           171                  Yamaha

Toni Torpakko                  119                  Suzuki

Magnus Collin                   117                  BMW

Lasse Kärki                       102                  BMW

Mika Hautala                      96                    Kawasaki

Kategoriat

STK600

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: