Siirry sisältöön

Felix voitto ja kakkossija Alastaron Honda CBR500 Cupissa

Alastaron ratamoottoripyöräilyn SM-kilpailussa ajettu CBR500 Cupin kilpailut oli Felix kauden ensimmäinen kosketus ratamoottoripyöräilyyn.

01_DSC_9422

-Pääsin hyvään vauhtiin jo perjantain harjoituksissa. MBH Honda Racing Teamin kalusto oli aikaisemmilta vuosilta tuttu ja kilpuri on johdon mukainen ajettava ja luistot ovat hallittavissa, joten kaluston osalta ei tullut yllätyksiä. Ajaminen oli innostavaa ensi kierroksesta lähtien.

02_DSC_9777

Aika-ajot ajettiin hyvissä olosuhteissa, kuivassa ja lämpimässä säässä. Felix oli nopein ja vain kahden kymmenyksen päässä oli, Man-saaren TT:ssäkin menestyksekkäästi ajanut, Tapio Mustonen ja kolmas oli vuoden 2014 STK600-luokan Suomen mestari Ville Kandelin. Kärkikaksikko ajoi alle luokan epävirallisen rataennätyksen. Ennen ensimmäistä lähtöä satoi ja kilpailu lyhennettiin vain viiden kierroksen mittaiseksi. Ensimmäisessä kilpailussa Felixin lähtö ei täysin onnistunut ja hän jäi vähän pussiin ja Tapio Mustonen pääsi karkuun. Kilpailussa rata kuivui täysin ja Felix ajoi uudeksi rataennätykseksi 1:36,270 ja sai Tapion kiinni, mutta ei aivan päässyt ohi, maalissa eroa oli 0,092 sekuntia, kolmas oli Ville Kandelin.

00_DSC_0655

Sunnuntain pitkä 12-kierroksen lähtö ajettiin lämpimässä auringon paisteessa. Nyt Felix oli lähdössä tarkempi ja onnistui ottamaan heti pienen eron muuhun joukkoon, kun nyt Tapio Mustonen puolestaan jäi hieman lähdössä muiden taakse. Tapion ja Felixin välinen ero pysyi melkein koko kilpailun ajan noin kahdessa sekunnissa. Mutta kilpailun viimeisillä kierroksilla kaksikko Tapio Mustonen ja Ville Kandelin alkoi kiristää vauhtia ja he saivat Felixin kiinni, viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eroa oli vain 0,5 sekuntia. Felix onnistui pitämään kaksikon takana ja oli maalissa 0,18 sekuntia ennen Mustosta. Ville Kandelin lämpeni kilpailun lopussa, tuli maaliin kolmantena ja ajoi viimeisellä kierroksella uuden rataennätyksen 1:35,966, Topi Mustonen oli neljäs ja Aleksi Hyvärinen viides.

03_DSC_0799

-Kilpaileminen moottoripyörällä oli tosi hauskaa tauon jälkeen ja oma kierrosaikakin parani melkein kaksi sekuntia. Isosta Hondasta tuli uutta oppia ja sain ajettua kokoajan selvästi kovempaa kuin viime vuonna, ajaminen poikkeaa kevyen Moto3:en ajamisesta selvästi, tuumaili tyytyväinen Felix kilpailun jälkeen.

04_DSC_0814

Kategoriat

Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: