Siirry sisältöön

Felixin ajokauden päätös European Junior Cupissa Jerezissä

DSC_5475

MBH Honda Racing teamin Erkki Tapaninen onnistui järjestämään Felixille ”villinkortti” Jerezin kilpailuun, lähtö tuli pikaisesti ja ennakkoharjoittelu 600:lla jäi tekemättä. Felix otti Espanjassa ensimmäistä kertaa tuttavuutta 600 kuutioiseen kilpamoottoripyörään, joka oli Hondan CBR650F, 80 hevosvoimainen vakio katupyörä. Pata Hondan alustaa oli parannettu radalle sopivaksi Andreani / Öhlins osilla, renkaat olivat Pirellin Diablo Supercorsa SC2. Yhdistelmä osoittautui mukavaksi ajaa ja luistot olivat helposti hallittavissa. Ensimmäisen harjoituksen jälkeen kärkeen oli eroa 10,7 sekuntia ja sijoitus 28/31.

DSC_6030

Ensimmäisessä aika-ajossa ero kärkeen kaventui 6,7 sekuntiin ja toisessa 4,6 sekuntiin. Lähtö ruuduksi tuli 23. Ennen kilpailua tuli vain 30 harjoituskierrosta, joten kilpailussa uskottiin vauhdin vielä nousevan. Luokan kärki kuskeihin kuuluva Viron Hannes Soomer kärsi teknisistä ongelmista ja oli aika-ajossa vasta 14, Hannes voitti STK600-luokan SM-osakilpailun kesällä Pärnussa. Kilpailu ajettiin kuumassa 30° helteessä ja rata oli liukas. Felix lähti hyvin liikkeelle ruudusta mutta sen jälkeen kuskeja meni ohi molemmin puolin. Lähtöä ei päästy harjoittelemaan kuin kerran eikä se ollut riittävästi. Kilpailu keskeytettiin punalipulla viiden kierroksen jälkeen, Felix oli noussut sijalle 22. ennen keskeytystä.

DSC_6121

Uusinta lähtö ajettiin viiden kierroksen kilpailuna, nyt lähtö onnistui jo paremmin mutta vieläkin muutama kuski onnistui kiihdyttämään paremmin. Ensimmäisellä kierroksella Felix oli 24. ja nousi tasaisesti ja oli maalissa 17. Lyhyt kilpailu jäi harmittamaan. 12. sija jäi vain neljän sekunnin päähän ja ainakin muutama sija olisi vielä ajamalla ollut saavutettavissa. Ero kärkeen kierrosajassa oli neljä sekuntia, joten myös kilpailussa tuli parannusta suhteessa kärkeen vaikka kuumasta kelistä johtuen kierrosaika ei parantunut.

DSC_7183 DSC_7395

European Junior Cup on kova tasoinen sarja, jossa monet 14-21-vuotiaat tavoittelevat sarjan pääpalkintoa Pata Hondan Talli paikkaa STK600-luokkaan seuraavalle kaudelle. Kilpailu matka oli antoisa ja mielenkiintoinen mutta kärkiryhmään pääseminen vaatii vielä lisää harjoittelua kuusisatasella. Alussa oli vaikeuksia kun ajovarusteet katosivat matkalla ja perjantaina Felix ajoi Niki Tuulelta lainatuilla varusteilla, kiitos Nikille. Onneksi matkalaukku saapui hotellille perjantai iltana.

DSC_7422

Kategoriat

Moto3, STK600

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: