Siirry sisältöön

Felixillä oli tyylikäs päätös SM-kaudelle Motoparkissa

01_2015 Moto3 SM Motopark

Molempien Moto3 lähtöjen selvät voitot antoivat mukavan päätöksen kotimaan kilpailukaudelle, Honda NSF250R tuotantokilpapyörä ja Felix olivat hyvässä iskussa molempina kilpailupäivinä. Alastaron kilpailujen jälkeen ja myös viime vuoden kokemuksen mukaan Hondan säätöjä muutettiin perjantain harjoituspäivän aikana, ajettavuutta saatiin parannettua. Vastus kilpailussa tiedettiin kovaksi, myös Hondan Moto3:lla kilpaileva Peetu Paavilainen on voittanut neljä edellistä SM-lähtöä ja Peter Paloranta 2-tahtisella Hondan GP125 kilpurilla laittoi Felixin todella tiukoille viime vuoden päätöskisassa.

04_2015 Moto3 SM Motopark

Felix otti hyvän lähdön ja syöksyi heti kärkeen ja sai vedettyä sekunnin eron Peetu Paavilaiseen, Peter seurasi tilannetta Peetun takana. Tilanne pysyi samana muutaman kierroksen, jonka jälkeen ero alkoi kasvaa ja oli maalissa seitsemän sekuntia. Ennen maalia Peter ohitti Peetun ja ajoi toiseksi.

02_2015 Moto3 SM Motopark

Sunnuntain pitkässä 14 kierroksen kilpailussa sama kuvio toistui. Felix meni lähdöstä kärkeen muut pienin eroin perässä. Muutaman kierroksen jälkeen Peter ohitti Peetun ja alkoi kaventamaan kolmen sekunnin eroa kärkeen. Felix pystyi kuitenkin kiristämään vauhtia ja ajoi uuden Moto3:n rataennätyksen 1.32;536, maalissa eroa Peteriin oli seitsemän sekuntia.

05_2015 Moto3 SM Motopark

”Tosi mukava päätös kotimaan kilpailukaudelle vaikean alkukesän jälkeen, Suomessakin pitää laittaa kaikki peliin, jos aikoo voittaa, kaikkien vauhdit on nousseet”, totesi Felix sunnuntain kilpailun jälkeen.

Honda CBR500 Cup oli mukana Virtasalmen kilpailussa ja luokka oli myös Felixin ohjelmassa molempina päivinä. Lauantain kilpailussa Vili Virtanen karkasi heti lähdöstä, eikä Felix enää onnistunut Viliä tavoittamaan, kolmas maalissa oli Topi Mustonen. Sunnuntain lähtöön Virtasen tilalle tuli Superstock 600:en viime vuoden Suomen mestari Ville Kandelin. Kilpailun alussa kärjessä ajoivat Felix ja Topi, johtopaikkaa vaihdellen, Ville jäi lähdössä muutaman sekunnin päähän mutta otti kärkikaksikkoa koko ajan kiinni, pari kierrosta ennen maalia kolmikkoa oli jo kasassa. Kilpailu ratkesi kierroksella ohitustilanteessa syntyneeseen ruuhkaan, jossa Felix jäi pussiin ja Topi ja Ville pääsivät ohi ja karkuun. Maalissa järjestys oli Topi, Ville ja Felix.

03_2015 Moto3 SM Motopark

”CBR500 Cup on kehittävä ja hauska luokka, vaikka Hondaa on vain vähän muutettu vastaavasta katupyörästä siinä on hyvät kallistus varat eivätkä kyljet raavi rataa. Renkaat voisivat olla vähän pitävämmät, mutta toisaalta luistot on hallittavissa ja pakottavat valitsemaan ajolinjan tarkasti”, pohdiskeli Felix kilpailun jälkeen.

 

Kategoriat

Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: