Siirry sisältöön

Felix voittoon MopoEndurance kilpailussa

Felix ajoi voittoon Team POVR- joukkueessa Helsingin Tattarinsuon kartingradalla ajetussa kuuden tunnin MopoEndurance kilpailussa. HM 50 Hondalla ajaneessa tiimissä olivat mukana Antti Sointiala, Sami Laaksonen, Felix ja joukkueen johtaja ja neljäs kuljettaja oli Pekka Veräväinen. Aika-ajossa POVR oli kahdeksas ja kilpurissakin oli vielä pientä säätöä, kuljettajat kuitenkin paransivat koko harjoituksen ajan kierrosaikojaan. Aikaero sport-luokan nopeimpaan kuljettajaan, Patsaan Dynamo-joukkueen ST600 EM-sarjassa ajavaan Niki Tuuleen, oli 1,3 sekuntia ja Proto-luokan kärkeen 2,3 sekuntia.

03_DSC_1782Turkulaisten joukkueessa oli mukana CEV-sarjassa Superbikella kilpaileva Niko Mäkinen ja kaikki lajin erikoiskuskit olivat paikalla, joten taso oli kova. Hyvin järjestetty kilpailu saatiin ajaa kauniissa ja kuivassa säässä, vaikka mopoja 1,1km radalla oli samaan aikaan 38 kappaletta kilpailun seuraaminen oli helppoa. Katsomosta näkyi koko rata ja online monitorista oli nähtävänä kokonaistilanne ja kierrosajat. Kilpailijat olivat kokeneita ja osaavia, kolarointeja ei juuri ollut, kilpailu oli mielenkiintoinen seurattava loppuun asti.

04_DSC_1597

Pekka Veräväisen laatiman ajosuunnitelman mukaan ajettiin kahden tunnin jaksoja, jolloin aikaa vieviä kuljettajan vaihtoja ja tankkaustaukoja tuli vain kaksi. Antti Sointiala aloitti kokeneimpana ja ajoi alussa kokonaiskilpailussa sijalla 11, mutta tuli kuljettajan vaihtoon luokkasijoituksella kolme. Toisena ajovuorossa ollut Sami Laaksonen nousi kärkeen jo puolentunnin ajon jälkeen, kun Patsaan Dynamon joukkueelle tuli teknisiä vaikeuksia ja he joutuivat keskeyttämään. Myös Proto-luokan kärki Borehami Factory joutui keskeyttämään kaatumisen seurauksena tulleisiin jarruvaurioihin. Sami ehti tehdä eroa toisena ajavaan joukkueeseen kaksi kierrosta ennen kuljettajan vaihtoa.

SAMSUNG CSC

Felixille jäi tehtäväksi varmistaa kärkipaikka virheettömällä ajolla ja pitää riittävästi eroa takana kiriviin joukkueisiin, joilla oli tiukka kamppailu toisesta sijasta. Felix pystyi ajamaan vielä yhden kierroksen eroa lisää, jota oli kuuden tunnin jälkeen maalissa, toisen tulleeseen  kolme kierrosta. Team POVR vahvuus oli joukkueen tasaisuus, kaikki kuljettajat pystyivät ajamaan koko setin tasaisia 1.04-1.05 sekunnin kierrosaikoja. Lopputuloksena oli selvä voitto sport-luokassa ja kokonaiskilpailussa. Sport luokan uusi rataennätys 321 kierrosta kertoo, että kaikki meni suunnitelmien mukaan, keskimääräinen kierrosaika oli 1;07,29, sisältäen kaksi nopeaa tankkausta ja kuljettajan vaihtoa.

SAMSUNG CSC

”Hauska mutta raskas kilpailu, ranteet ja sormet ovat aivan puuduksissa, muutama läheltä piti tilanne oli kierroksella ohitettavien kanssa, mutta yllättävän nopeasti ja helposti kahden tunnin ajovuoro meni”, kommentoi Felix kilpailun jälkeen.

Kategoriat

Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: