Siirry sisältöön

Felix kakkossijat ja keskeytys Alastaron SM-kisoista

05_2015 CBR Cup Alastaro1

Alastaron SM-kisat eivät menneet Felix suunnitelmien mukaan. Lauantain Moto3 kilpailussa Felix oli toinen. Hän näytti hallitsevan kilpailua ja oli viimeiselle kierrokselle lähdettäessä tehnyt pienen eron toisena olleeseen Peetu Paavilaiseen, Peetu pääsi kuitenkin yllättämään Felixin paluusuoran jarrussa ennen Lemminkäisen kaarretta, eikä Felix enää päässyt kuittaamaan ohitusta ja tuli maaliin niukasti toisena. Sunnuntain kilpailussa Felix kaatui kärkipaikalta jo neljännen kierroksen alussa, mutta onneksi luokkaantumista ei tullut ja kalusto kärsi vaurioita ja ajoharjoittelu taukoa varmasti tulee . Tuloksena oli kuitenkin rataennätys ja molempien kilpailujen nopein kierrosaika ja lisää kokemusta myös kuivan radan kilpailuista. Alastaron SM oli vasta tämän kauden ensimmäinen lämpimän ja sateettoman viikonlopun kilpailu Felixille.

06_2015 CBR Cup Alastaro1

Honda CBR500 Cup oli mielenkiintoinen kokemus Felixille. Superbiken Suomen kärki kuljettajista Eeki Kuparinen tuli mukaan kiinnostavaan merkkiluokkaan, jossa kaikki ajavat samanlaisilla vakio CBR 500 Hondista tehdyillä ratamoottoripyörillä ja myös nopea juniori Topi Mustonen oli mukana. Lauantai kilpailun lähdössä Felix myöhästyi startissa ja Eeki ja Topi pääsivät karkuun, takasuoralla Topi ajautui hiekalle ja menetti ratkaisevasti aikaa. Felix jäi Eekistä vähän yli sekunnin kierroksella, maalissa ero oli 8 sekunttia.

03_2015 CBR Cup Alastaro1

04_2015 CBR Cup Alastaro1

Sunnuntain lähdössä Felix pääsi paremmin liikkeelle ja pääsi Eekin perään, ero pysyi pitkään alle kahdessa sekunnissa. Felix onnistui parantamaan kierrosaikaa sekunnin verran. Tällä kertaa Mustosen Topi ei päässyt viivalta hyvin liikkeelle ja jäi jo alussa ratkaisevasti, mutta oli kuitenkin maalissa jälleen kolmas. CBR500 luokka on todella hyvä nuorille kuljettajille, kun pääsevät vertaamaan vauhtia tasavertaisella kalustolla Suomen parhaiden kuljettajien kanssa. Eeki näytti Felixille jarruttamisen mallia, kun Honda viedään poikittain kaarteeseen hidastuvuus on suurempi ja suunta oikea kun lähdetään kiihdyttämään ulos kaarteesta. Espanjan Superbiken CEV-sarjassa Eeki on tottunut käsittelemään menestyksellä neljä kertaa tehokkaampaa kilpuria, joten osaamista löytyy. CBR Cupissa ovat aikaisemmin nuoremmille mallia näyttäneet myös Suomen mestarit Kari Vehniäinen, Ville Kandelin ja Sami Penna. Seuraava kilpailu on Motoparkin SM syyskuun 6.

02_2015 CBR Cup Alastaro 2

Kategoriat

Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: