Siirry sisältöön

PM-mestaruus Felixlle Karlskogassa

ASO4_0656Ruotsin Karlskogassa ajettiin ratamoottoripyöräilyn Pohjoismaiden mestaruus kilpailut. Lauantaina ja sunnuntaina ajettiin kilpailulähdöt, joiden yhteistulos ratkaisi mestaruuden. Paikalla oli yhteensä yli 170 kuljettajaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta, kilpailu oli tiukkaa kaikissa luokissa. Ensimmäisessä aika-ajossa kuivalla radalla Felix ajoi uusilla Dunlop renkailla huippuajan 1:09,447, joka on epävirallisesti radalla nopein Moto3 luokan pyörällä ajettu kierrosaika. Ruotsin William Svärd oli toinen ajalla 1:10,002 ja Tanskan Simon Jespersen kolmas 1:10,783, Mikko Jeminen oli kymmenes ajalla 1:14,910. Felixillä oli varaa vielä kovempaan vauhtiin, mutta ruuhka aika-ajon lopussa hidasti niin että parannus ei enää onnistunut ja tämän jälkeen kaikki ajot olivat märällä radalla.

ASO2_1111

Felix hallitsi ensimmäistä kilpailua alusta loppuun, William Svärd seurasi toisena ja pysyi pitkään aivan Felixin perässä, mutta kilpailun puolessa välissä miehestä alkoivat voimat hiipua ja hän joutui antamaan periksi. Etukäteen kovaksi tiedetty konkari Linus Hellberg ohitti Williamin ja alkoi tavoittaa Felixiä ja nousi lähimmillään jo kahden sekunnin päähän. Felix pystyi vähän kiristämään ja Linus jäi lopulta maalissa kuuden sekunnin päähän. Tanskan nuori lahjakkuus Simon Jespersen oli neljäs.

Sunnuntain kilpailu ajettiin odotuksista huolimatta myös sateessa, uusia sadekelin renkaita ei enää ollut vaan piti käyttää aamun kostealla radalla käytettyjä jo hieman kuluneita renkaita. Linuksella ja Simonilla oli vielä uudet renkaat laittaa alle, mutta myöskään Nordgren Racingin kuskeilla ei ollut enää uusia renkaita ja se näkyi heidän vauhdissa.

ASO4_0715

Sunnuntain kilpailu oli vaikea alusta asti, aamun aika-ajon nopein Simon Jespersen otti lähdön ja lähti vetämään ryhmää, Felix oli toisena.
-PM-mestaruuden varmistaminen oli tärkeintä ja ajettelin vain varmistaa kakkos sijan, mutta kun Linus tuli ohi ja tavoitti saman tien myös kärjessä ajaneen Jesperin oli pakko nostaa vauhtia, kertoi Felix.

Felix tavoitti Jesperin ja pienen kamppailun jälkeen pystyi tekemään eroa ja samalla tavoittamaan Linusta. Neljä kierrosta ennen maalia Linuksen GP125 Hondasta kiehui jarrunesteet ja hän joutui keskeyttämään.
-Kun näin että Linus ajoi pääsuoran jarrun pitkäksi, eikä häntä tämän jälkeen enää takana näkynyt pudotin vauhtia ja ajoin varmasti maaliin toisena. Tämä sija varmisti mestaruuden, pohdiskeli onnellinen Felix kilpailun jälkeen.

Kolmas oli William Svärd ja Mikko Jeminen oli kuudes. Luokassa oli 15 kuljettajaa ja kalustossa oli vielä myös useita GP125 Hondia ja Jonny Rotvikilla oli myös hieno tehdas Aprilia, jota ei tosin saatu aivan säätöihin kylmässä säässä.

2015_0725_PM

Felix oli erittäin tyytyväinen omaan ajoonsa. Kevään pahan kaatumisen jälkeen tämä oli vasta ensimmäinen kilpailu ja myös kunnostettu Moto3 Honda NSF250R toimi hienosti.
-Kilpailu rohkeus ja rutiini on vielä kateissa, mutta nopeus on onneksi tallella, tuumasi Felix varikolla.

Kuvat: http://www.picman.co.uk

Kategoriat

Moto3, Swe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: