Siirry sisältöön

Felix on tyytyväinen kokemukseen Assenin BSB-osakilpailusta

Hollannin Assenissa ajettiin ratamoottoripyöräilyn yhdistetty Brittien ja Hollannin sarjan osakilpailu. Felix Nässi oli mukana villillä kortilla Motostar Moto3-luokassa, jossa oli kilpailijoita seitsämästä eri maasta, yhteensä 46. Samaan kilpailuun osallistuivat Moto3 ja GP125 moottoripyörät, joista karsittiin lähtöruudukkoon 44 nopeinta kilpailijaa. Ensimmäisessä aika-ajossa Felix oli 14 (1:50,242). Lauantain toiseen aika-ajoon muutettiin alustan säätöjä ja Honda tulikin paremmaksi ajaa keskinopeissa kaarteissa, mutta tehoja vei löystynyt sytytystulppa ja Felix tipahti 20:een lähtöruutuun, täsmälleen samalla ajalla, 1:50,242. Kummassakin aika-ajossa oli tulossa 13:sta lähtöruutuun oikeuttava aika, mutta viimeisellä sektorilla oli hitaampia edessä.

Sunnuntai aamuna viileässä ilmassa ajettussa warmupissa kaikki toimi hyvin ja Felix oli 9, ajalla 1:50,529. Kilpailussa Felix otti hyvän lähdön ja ajoi nopeasti kiinni seitsemän pyörän ryhmän, joka taisteli sijasta yhdeksän Arnie Sheldonin johdolla. Felix oli parhaimmillaan jo sijalla 11:sta, kun tuli muutama sadepisara ja kilpailu keskeytettiin kolme kierrosta ennen täyttä kierros määrää. Loppu sijoitus oli 13. Kaksoisvoittoon ajoivat Red Bull MotoGP Rookies kuskit, Hollannin Bo Bendsneyder ja Australian Olly Simpson. Felixin viime vuotinen, tehokkaammalla KTM:llä ajettu, kierrosaika parani vakio moottorisella Hondalla 0,98 sekuntia.

01_felix_Assen

Felixille kilpailu oli ensimmäinen Brittien sarjassa ja kokemuksena tosi mielenkiintoinen, koko ajan pääsi ajamaan kilpaa tiukassa ryhmässä, eikä kuudennesta sijasta taistellut ryhmäkään ollut kaukana. Pirellin renkaat toimivat hyvin, vaikka suurin osa Moto3 kuskeista ajoi muilla merkeillä.

 

tulos

Kategoriat

Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: