Siirry sisältöön

Suomen mestaruus Felixille

Felix onnistui todella tiukan taistelun jälkeen saavuttamaan ensimmäisen Suomen mestaruuden. Siihen tarvittiin Virtasalmelta vielä kaksi voittoa, Peter Palorannan 10 pisteen eron tavoittamiseksi. Tasapisteissä Felix oli mestari useamman voiton ansiosta. Felix oli ajanut kahdeksan voittoa peräkkäin SM-sarjassa, mutta Peter oli tehnyt kotiläksyt hyvin ja näytti todellisen nopeutensa tiukassa paikassa kotiradallaan.

04_1

Lauantain kilpailussa Felix otti hyvän lähdön ja Peter jäi muiden taakse, mutta nousi nopeasti Felixin kantaan. Peter onnistui pari kertaa ohituksessa takalenkillä, mutta Felixin onnistui kuitenkin nappaaman johtopaikan takaisin. Viimeisellä kierroksella Peter ohitti Felixin taas takalenkillä ja pääsi jo vähän karkuun kun Felixin Hondan takapyörä vähän lipsahti. Paluu suoran jarrussa Felix onnistui sisäpuolelta pääsemään ohi ja sai hyvän avauksen maalisuoralle ja voitti 0,495 sekunnin erolla. Kumpikin paransi henkilökohtaista rataennätystään reilusti, Felix ajoi 1:33,676 ja Peter 1:33,683.

01_1

Sunnuntain kisa oli mielenkiintoinen, kaksikosta voittaja olisi Suomen mestari. Hieman luistavasta takarenkaasta lauantaina kärsinyt Peter oli parantanut pyörän säätöjä. Ensimmäisenä ravintolan mutkaan taittoi Vili Virtanen perässään Felix, Peter oli muutaman sijan taaempana. Nopeasti kaksikko oli taas peräkkäin ja pysyi yhdessä koko kisan, Felix pystyi nostamaan nopeutta muutamissa paikoissa eikä Peter onnistunut tekemään ohituksia. Felix tiesi Peterin olevan aivan perässä ja latasi viimeisellä kierrokselle parasta vauhtiaan, eikä antanut Peterille ohitus paikkaa, vaikka hän oli jo pari kertaa hakemassa toista linjaa. Moto3-luokan mestaruustaistelu oli päivän parasta antia ja sai yleisön viihtymään. Maalissa ero oli tällä kertaa 0,500 sekuntia ja molemman paransivat taas ennätyksiään yli puolella sekunnilla, Felix ajoi 1:32,984 ja Peter 1:32947.

02_DSC_3465

”Kovan taistelun jälkeen saavutettu mestaruus maistuu todella hyvältä” , maalissa tyytyväinen Felix totesi.

03

Kategoriat

Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: