Siirry sisältöön

Ruotsin road racing mestaruus Felixille

Felix varmisti ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokan Ruotsin mestaruuden Falkenbergissä ennen kahta viimeistä osakilpailua. Ensimmäinen lähtö ajettiin tuulisessa ja muutaman sadepisaran kastelemalla nopealla radalla kuitenkin kuivan kelin kilpailuna. Nässi ajoi 0,7 sekunnin voittoon ennen pisteissä toisena ollutta Martin Svenssonia. Johto oli jo kilpailun puolessa välissä 9 sekuntia, mutta radan takaosaan satoi vähän vettä ja Felix joutui hiljentämään vauhtia. Martin ajoi suuremmalla riskillä ja sai kurottua eron melkein kiinni. Felix seurasi tilannetta ja ajoi riittävää vauhtia varmistaakseen ykköspaikan.

01_Falkenberg 1

Heti sunnuntai aamuna oli selvää että koko päivä ajetaan sateessa. Aamun aika-ajossa Felix oli nopein, toinen oli Alex Persson 1,3 sekuntia takana ja kolmas Daniel Hermansson. Koko kilpailun ajan satoi vettä ja radalle kertyi isoja vesilammikoita ja puroja. Alex lähti parhaiten liikkeelle, mutta Felix meni ohi jo ensimmäisessä jarrussa. Kaksikko irtaantui muusta ryhmästä jo muutaman sekunnin eroon, kun sade yltyi ja Felix ajoi pääsuoran jarrutuksen pahasti pitkäksi. Hän  pysyi kuitenkin vaivoin pystyssä, mutta tipahti neljänneksi, 10 sekunnin päähän kärjestä. Alkoi hurja takaa ajo ja kun 22 kierroksen kilpailusta oli ajettu 14 Felix oli noussut 4 sekunnin päähän Alexista. Sade yltyi kaatosateeksi ja näkyvyys heikentyi todella paljon, osa avustajista oli sitä mieltä että kilpailu pitää keskeyttää. Pian sade vähän hellitti ja kilpailua jatkettiin normaalisti, eivätkä järjestäjät halunneet ratkaista kilpailua. Myös kokeneet kuljettajat pysyivät pystyssä vaihtelevissa olosuhteissa, vaikka vaikeuksiakin oli runsaasti kaikilla.

Kolme kierrosta ennen maalia Felix sai Perssonin  kiinni ja meni saman tien ohi ja yritti karkuun. Alex liimaantui Felixin kantaan eikä antanut periksi. Viimeisellä kierroksella takaosan loivassa vasurissa Felixin Hondan takarengas hieman lipsahti ja Alex onnistui ohituksessa ja pääsi täydellä vauhdilla takasuoran ylämäkeen ja sai sen verran eroa että Felix ei päässyt enää ohitusta yrittämään. Maalissa eroa oli 0,2 sekuntia, kolmas oli Daniel Hermansson jo selvästi kärkikaksikon perässä. Olosuhteet olivat niin huonot että Moto3 lähdön jälkeen kilpailut keskeytettiin ja mm. Superbike lähtö jäi ajamatta.

02_Falkenberg 1

”Täytyy olla todella tyytyväinen maaliin pääsystä ja kakkossijasta. Rata oli erittäin liukas ja arvaamaton, kun pito vaihteli koko ajan sademäärän mukaan. Mestaruus varmistui ja se oli tärkeintä tänään.” totesi Felix kilpailun jälkeen.

Tulevana viikon loppuna matkataan Virtasalmelle viimeiseen SM-kilpaluun ja yritetään varmistaa Suomen mestaruus, joka kuitenkin vaatii vielä kaksi voittoa.

pisteet_ruotsinmetsaruus

Kategoriat

Moto3, Swe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: