Siirry sisältöön

Felixillä voittoisa viikonloppu Alastarossa

01_IMG_5121

Felix voitti Alastaro Circuitilla ajetun PM-kilpailun molemmat lähdöt selvästi, jotka olivat samalla myös SM-osakilpailuja. Vaikeuksiakin oli kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi. Felix ehti ajaa vain kolme aika-ajokierrosta kun takarunko irtosi löystyneen pultin johdosta, samalla myös murtui kiinnityskorva. Aika riitti kuitenkin paalulle ja murtunut kiinnike saatiin Jari Laaksosen avustuksella korjattua.

02_IMG_5121

Lauantain kuumassa 27° säässä ajettua kilpailua Felix johti koko ajan ja oli maalissa 16 sekuntia ennen Peter Palorantaa, joka hiekalla käynnistä huolimatta onnistui pitämään Vili Virtasen takana.

06_IMG_5121

Sunnuntai aamun warm upissa tuli lisää murheita, kun jäähdytin alkoi vuotaa. Arho Jemiseltä saadulla Devcon epoxy kitillä paikkaus onnistui ja jäähdytin kesti vaikka normaalia pidempi lähtöruudukossa odottelu nosti koneen lämpötilan vaarallisen korkealle. Warm upissa Felix ehti aja uuden oman rataennätyksen 1:25,833.

05_IMG_5121

Kilpailusta muodostui myös poikkeva kun 15 minuuttia ennen lähtöä varikon yli pyyhkäisi sadekuuro, joka kasteli varikon ja radan. Tuomariston päätös oli wet race. Sade loppui nopeasti mutta päätimme kuitenkin laittaa sadekelin renkaat alle, tämä oli virhe. Kun saavuimme ratavarikolle rata oli jo melkein kuiva, enää ei slicksejä ehditty vaihtaa. Suurin osa kuljettajista lähti radalle slickseillä, myös SM-piste johdossa oleva Peter. Felix sai kahdella ensimmäisellä kierroksella nykäistyä, jo lähes kokonaan kuivalla radalla, 5 sekunnin eron seuraaviin ja pystyi pitämääm sen loppuun asti lyhyessä kahdeksan kierroksen kilpailussa. Peterin vauhtia hidasti katkennut jalkatapin kannake, hän ajoi kuitenkin toiseksi, kolmas oli jälleen Vili, joka ajoi myös sateisilla.

04_IMG_5121

Viikonloppu oli työn täyteinen ja kuljettajan hermoja rassaava, Felix pystyi vaikeuksista huolimatta ajamaan 100% lopputulokset. Pohjoismaiden mestaruus oli Felixille tärkeä tavoite ja SM-pisteissä ero kaventui kymmeneen pisteeseen. Viimeisessä Virtasalmen kilpailussa on vielä saavutettava voitot molemmissa lähdoissä, jotta Suomen mestaruus varmistuisi.

03_IMG_5121

Kategoriat

Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: