Siirry sisältöön

Skandinavian Open voitto Felixillelle

Karlskogaan 10 pisteen takaa-ajo tilanteessa lähtenyt Felix tiesi, että vain voitot kaikista lähdöistä vievät hänet sarja voittoon. Lauantaina ajettiin kaksi 8 kierroksen sprintti kilpailua ja sunnuntaina 18 kierroksen päätöskilpailu. Aika-ajossa Felix oli kolmas 0,45 sekuntia Alex Perssonin perässä, toinen oli Martin Svensson ja neljäs William Svärd. Felixin Hondan säätöjä muutettiin kuoppaiselle radalle paremmin toimiviksi ja tämä paransi ajettavuutta.

0_Karlskoga SO

Ensimmäisen kilpailun lähdössä Felix pääsi kärkeen, takana tulivat Persson, Svärd ja Svensson. Felix sai pienen eron muuhun ryhmään, jota Alex yritti ajaa kiinni, jarruvirhe kuitenkin tiputti hänet neljänneksi. Felix ajoi maaliin voittajana turvallisella 3,4 sekunnin erolla.

Toisessa lähdössä William pääsi kärkeen, toisena oli Felix ja kolmas Alex. Kolmannella kierroksella William teki pienen virheen, Felix ja Alex pääsivät ohi. Päivän jännittävin kilpailu pääsi täyteen vauhtiin, kun Felix, Alex ja William ajoivat tiiviissä ryhmässä, Alex pääsi pääsuoralla usein Felixistä ohi, mutta Felix kuittasi takaisin suoran päässä jarrussa. Ohitus yrityksiä oli myös muissa paikoissa rataa, mutta Felix ei antanut tilaa, vaan voitti kilpailun 0,044 sekunnin erolla Perssoniin, kolmas oli William Svärd.

Viikonlopun todella helteinen sää jatkui myös sunnuntaina ja kolmas perättäinen ajopäivä näkyi kuljettajien  runsaina virheinä. Aamun aika-ajo ajettiin osittain märällä eikä kukaan parantanut aikoja. Alex Persson ei startannut enää sunnuntaina. Lähdössä William pääsi kärkeen, mutta kova vauhti kostautui ja hän kaatui hurjasti jo kolmannella kierroksella. Tämän jälkeen Felix kasvatti tasaisesti sekunnin kierroksella eroa toisena ajavaan Martin Svenssoniin. Kilpailun puolessa välissä 2-tahtisella Hondalla ajanut Johnny Rotvik ohitti Martinin ja alkoi otta kiinni myös Felixiä. Pian Johnny kuitenkin sortui virheisiin ja lopuksi kaatui. Felix ajoi selvään lähdön voittoon ja varmisti Skandinavian Open mestaruuden.

0_Karlskoga SO 1” Tämä oli raskas, mutta hieno viikon loppu. Pystyin lyömään nopeat ruotsalaiset heidän kotiradallaan kaikissa kolmessa kilpailussa”, totesi Felix.

1. Felix Nässi 20 20 26 25 25 116
2. Alex Persson 25 25 16 20 86
3. Martin Svensson 11 13 18 13 20 75
4. William Svärd 13 16 20 16 0 65
5. Johanna Innerfors 16 11 10 10 11 58

 

Kategoriat

Moto3, Swe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: