Siirry sisältöön

Felix Nässille voitot Linköpingissä

Felix_Linkoping

Toinen ratamoottoripyöräilyn Ruotsin mestaruuskilpailu ajettiin Sviestadin monipuolisessa moottoriurheilukeskuksessa. Perjantain harjoituksissa ehdittiin hyvin opetella Felixille uuden, lyhyen vain 2,16 km pitkän, radan erikoiset kaarteet. Ongelmaksi tulivat Ruotsin uudet tiukentuneet melurajoitukset, Felix liputettiin pois radalta liian kovien äänien vuoksi. Vaikka edellisessä kilpailussa Karlskogassa ongelmia äänien kanssa ei ollut. Vaimentimen villat oli uusittu ja silti äänet olivat reilusti yli sallitun raja-arvon. Sateisessa säässä ohiajomittauksessa Honda NSF250R:n äänet olivat 103 dB ja suurin hyväksytty lukema on 96,4 dB. ”Noice killerin” asennuksen jälkeen äänet pysyivät n. 96 dB mittausarvossa. Killeriä ei mielellään olisi käytetty, koska se kurista pakokaasun virtausta ja vähentää tehoa, myös lämmöt voivat nousta liikaa. Lisävaimentimen rakenteluun varauduttiin, mutta myöhemmin äänistä ei enää tullut huomautusta.

Noise_killer

Lauantain aika-ajossa Felix ajoi 0,357 sekunnin pohjat ennen Martin Svenssonia. Iltapäivän kilpailu ajettiin aurinkoisessa, mutta viileässä ja erittäin tuulisessa säässä. Felix karkasi heti lähdössä ja kasvatti etumatkaa Martiniin 0,5 sekuntia kierroksella. – Puolessa välissä kilpailua etujarru tuntui hävinneen melkein kokonaan ja kahva painui pohjaan, totesi Felix. Ennen aika-ajoa tarkastetut ja puhdistetut tarvike jarrupalat olivat vielä ajokelpoiset, mutta radan kovat jarrutukset kuluttivat palat yllättävän nopeasti kilpailussa. Kilpailun alussa hankittu etumatka riitti kuitenkin selvään 7,3 sekunnin voittoon. Voitto oli ensimmäinen uusilla Pirellin renkailla, jotka toimivat hyvin ja sallivat ajamisen tasapainoisemialla alustan säädöillä.

Vasemmalla_kisa_jarrupalat

Sunnuntain aika-ajoon asennettiin Hondan alkuperäiset jarrupalat ja pyörän etupainoisuutta vähennettiin. Lämpimässä ja tyynessä ajettu ajetussa aika-ajossa Felix ajoi viimeisellä kierroksella paalulle huippu ajalla 59,914. Martin Svensson jäi vain 0,13 sekuntia ja ajoi toiseksi.

Felix_Linkoping_02

Kilpailu ajettiin loistavissa olosuhteissa, tumma sadepilvet kiersivät rata-alueen. Felix otti taas hyvän lähdön ja nykäisi jo ensimmäisellä kierroksella 3 sekunnin eron seuraaviin. Toiselle kierrokselle lähdettäessä Martin nousi toiseksi ja ajoi sen jälkeen Felixin kanssa samaa vauhtia. Kilpailun loppu puolella Felix sai kasvatettua eroa, joka oli maalissa Felix 6 sekuntia, kolmas oli Johanna Innerfors. Kilpailussa ei ollut ongelmia ja nopea ensimmäinen kierros tiputti Martinin imusta, ilman nopea ensikierrosta hän olisi varmasti pystynyt lähellä ja ehkä päässyt ohikin. Nyt kilpailu oli hieman helpompi ja Felix pystyi ajamaan omalla rytmillä ja kiristämään tarvittaessa vauhtia. Martinin GP125 Honda, Öhlins alustalla ja moottorin erikoisosilla, oli hieman nopeampi suorilla, mutta vaikea lähtökiihdytyksessä.

Ruotsalaiset kilpailun järjestäjät suhtautuvat erittäin suopeasti suomalaisiin kilpailijoihin, Karlskogassa saatiin alennusta osallistumismaksusta ja molemmat kilpailujen tuomarit ovat vapauttaneet nopeasti kilpurin ”Park Ferme” alueelta, mikä on mahdollistanut nopean lähdön iltalautalle. Seuraava kilpailu on SM-kisa Pärnussa 5. heinäkuuta ja Ruotsin mestaruuskilpailut jatkuvat 26. heinäkuuta. Näihin kilpailuihin Felix saa Hondaan uuden Öhlins jousituksen, jonka pitäisi auttaa Pohjolan kuoppaisilla radoilla, vaikka myös alkuperäinen jousitus on toiminut hyvin.

Kategoriat

Moto3, Swe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: