Siirry sisältöön

Felix Nässille tuplavoitot Tanskan PM-kisasta

Ratamoottoripyöräilyn kilpailukausi Pohjolassa avattiin Tanskan PM-kilpailulla. Felix voitti molemmat Moto4 ½ lähdöt vaihtelevissa olosuhteissa. Tanskan erikoisuus on laajennettu Moto3-luokka, jossa voi ajaa myös alle 450-kuutioisilla kilpapyörillä. Felix osoitti Moto3 kilpailu kilpailukyvyn myös tehokkaampia pyöriä vastaan, vaikka suoranopeus oli alhaisempi, kevyempi Honda NSF 250R oli Felixin käsissä, jarruissa ja kaarteissa nopeampi.

d010

Ring Djursland on erikoinen rata, suuret korkeuserot lyhyellä matkalla tekevät radasta vaikean ajaa, lähes kaikki kaarteet ovat joko nousevia tai laskevia. Lyhyt, vain 1,72 km pituus auttoi radan oppimista. Lauantain ensimmäiset aika-ajot ajettiin märällä ja Felix oli toinen Leif Nielsenin jälkeen. Toinen aika-ajo oli kuivalla ja Nilsen ajoi pohjat, 1 sekunnin erolla Felixiin, kolmas oli Jasper Sörensen.

d010

Lauantain kilpailussa Nielsen otti parhaan lähdön ja Felix ajoi kisan puoleen väliin asti toisena, noin 1 sekunnin päässä johtopaikasta. Kaksikon saavuttaessa kierroksella ohitettavan Nielsen ajautui hieman ulos ja Felixille avautui ohituspaikka sisäkaarteesta. Kilpailu ajettiin loppuun Felixin johdolla, maalissa eroa oli 1,055 sekuntia.

 

Sunnuntain ensimmäinen aika-ajo oli taas yön sateen jäljiltä märällä radalla, mutta toinen aika-ajo oli kuivalla. Honda saatiin parempiin säätöihin ja radan kaarteiden ajaminen alkoi sujua. Felix ajoi 3,2 sekunnin pohjat ennen Leif Nielseniä, Jasper Sörensen oli kolmas. Iltapäivän kilpailu oli taas märällä radalla. Felix karkasi heti lähdöstä ja voitti selvällä 30 sekunnin erolla Jasper Sörensenin.

d010

Tanskan kilpailu oli mielenkiintoinen, erittäin haastava rata opetti paljon. Kilpailu oli ensimmäinen PM-osakilpailu, mutta oliko Moto3/GP125 luokan pyörien lähdöllä PM-arvoa jäi vielä epäselväksi, koska erillistä Moto3 lähtöä ei järjestetty, vaikka se kalenteriin oli merkitty. Botniaringin SM-kilpailu Jurvassa on seuraavana vuorossa 24-25.5.

Kategoriat

Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: