Siirry sisältöön

Pärnu Auto24Ring, Suomen ja Eestin mestaruuskilpailut

DSC_4879

Felixillä kävi onni, kun Moto3 lähtö jouduttiin perumaan vähäisen osaanottajamäärän johdosta( 2 kpl), avautui kuitenkin mahdollisuus päästä ajamaan 600:ten lähdössä. Kiitos tästä joustavasta järjestelystä kilpailun järjestäjälle. Ajaminen Rookie 600 mukana oli hyvää harjoitusta Red Bull MotoGP Rookies Cupin kilpailuja varten, uusia kilpailijoita uusilla ajolinjoilla.

DSC_4895

Pärnun Auto24Ring on erittäin hieno ja vauhdikas rata, myös kiinteät rakennukset ovat tasokkaita. Jo perjantain harjoituksissa nähtiin että Felix ehtii hyvin 250cc Moto3:lla 600 Supersportien vauhtiin. Aika-ajossa Felix oli 9. (15 kilpailijaa) ajalla 1:23,585, tuntuma oli että jäi vielä reilusti parennettavaa. Lauantai aamun lämmittelyssä Felix oli 5. ajalla 1:22,334.

DSC_4906

Kilpailuun laitettiin uudet renkaat ja parannettiin alustan säätöjä ja vaihdettiin välitykset. Lähtö kiihdytyksessä Felix jäi muutaman sijan, mutta nousi nopeasti kahdeksanneksi ja tavoitti Anastassia Kovalenkoa ja Egon Pettersonia ja ohitti heidät muutamaa kierrosta myöhemmin takasuoran tiukassa jarrussa ja nousi kuudenneksi. Pari kierrosta myöhemmin Felix oli jo tavoittamassa Jussi Vileniä. Kymmenennellä kierroksella Jussi kolaroi kierroksella ohitettavan kanssa, kun tämä sinisen lipun nähtyään väisti eteen, Jussi kaatui pahan näköisesti ja jäi hetkeksi radalle ja lippumies näytti Felixille punaista lippua. Felix hiljensi vauhtia ja ihmetteli, kun Anastassia ja Egon tulivat hetken päästä ohi, punaista lippua ei enää näytettykään.

DSC_4921

Felix jatkoi myös kilpailua ja ehti ajaa vielä Anastassian ja Egonin 15 sekunnin etumatkan kiinni. Tuloksena oli 6. sija ja neljänneksi paras kierrosaika 1.20,847, kilpailun voitti Janis Eglitis ajalla 1:18,613. Ilman lippumiehen hätäilyä Felixillä olisi ollut mahdolisuus taistella sijoista 4-5. Kokemus oli erittäin mielenkiintoinen ja hyvää harjoitusta upeissa olosuhteissa.

Kategoriat

4. RBR, Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: