Siirry sisältöön

Felixille sijat 2. ja 6. Alastaron SM/PM-kilpailussa

Felix Alastarossa

Perjantai harjoitukset alkoivat heti sateessa kaadolla mutta suuremmilta vaurioilta vältyttiin. Vauhti ei oikein muutenkaan märällä löytynyt. Lauantaina oli kuivaa ja aurinkoista, aamun aika-ajossa Felix oli nopein, Aslan Hasan oli toinen ja Sami Laaksonen kolmas

Iltapäivän kisan lähdössä Emil ja Aslan ehtivät ennen Felixiä ensimmäiseen kaarteeseen. Emil Meyer Petersen pääsi heti vauhtiin ja veti eroa kärjessä takana tuleviin, kun Felix pääsi ohi Aslanista ei Emilin imuun enää ollut asiaa. Viimeisellä kierroksella Felix oli jo lähellä tanskalaista, mutta virhe ”Las Palmasissa” esti ohitus yritykset viimeisellä kierroksella. Maalissa eroa oli yksi sekunti. Päivä oli kuitenkin hyvä, toinen sija ja oma rataennätys parani 0,63 sekuntia.

V__3543
Sunnuntai päiväksi oli ennustettu kovaa sadetta. Aamu lämppärissä oli vielä kuivaa. Felix oli nopein, Emil toinen ja sunnuntain kilpailuun yllättäen ilmoittautunut Superbike kuski Eeki Kuparinen oli neljäs. Ennen startti alkoi sade joka yltyi kokoajan. Kilpailun keskeytettiin kahdesti Felix oli toisena keskeytys hetkellä jälkimmäisessä lähdössä. Ennen kolmatta lähtöä sade yltyi jo kovaksi ja katurenkailla ajavat Junior Cup kuskit ohjattin pois kisasta liian suurien nopeuserojen ja huonon näkyvyyden johdosta.

Felix odottelee

Vili Virtanen ajoi voittoon Moriwakilla ja Brigestonen ”monsuuni” sateisilla, Sami ahdisteli Viliä viimeiseen kaarteeseen asti, mutta jäi toiseksi. Kolmas oli Sammy Ahonen ja neljäs Daniel Hermansson. Felix oli vaikeuksissä Moto3:lla todella märällä radalla, jossa oli isoja vesilammikoita. Voimakas moottorijarru vaikeutti kaareisiin tuloa ja vääntävä moottori oli tarkka ajetta kaarteen ulostuloissa. Moto3 kuskit, Felix ja Emil taistelivat koko kisan viidennestä sijasta, ajautuminen ulkolinjalle toiseksi viimeisessä kaarteessa mahdollisti Emilille viidennen sijan, niukalla 0,3 sek. erolla. Felix oli kuudes eikä ollut kovin tyytyväinen, kokemus märällä ajamisesta kuitenkin karttui ja se voi olla tärkeää Assenin tai Silverstonen Red Bull MotoGP Rookies Cupin kisoissa, joissa usein sataa. Kesäkuun lopussa on seuraava kilpailu Hollannissa.

Kategoriat

125cc, 4. RBR, Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: