Siirry sisältöön

Austin USA Red Bull MotoGP Rookies

BJN47898

Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn suurlupauksiin lukeutuva 14-vuotias Felix Nässi ajoi kansainvälisen tulikasteensa todella kovatasoisessa seurassa Austinin uutuuttaan hohtavalla Circuit of the Americas-radalla Yhdysvalloissa.

Nässi teki Teksasissa debyyttinsä MotoGP-sarjan ponnahduslaudaksi luonnehditussa ja sen yhteydessä ajettavassa Red Bull Rookies Cupissa, jonne häntä ennen suomalaiskuljettajista ovat tiensä kyenneet raivaamaan Niklas Ajo ja Joakim Niemi.

– Ensimmäinen kisaviikonvaihde kaikille uudella radalla meni ihan hyvin, vaikka pisteitä ei vielä tullutkaan. Se oli kokemuksenakin aivan mahtava, kertoi helsinkiläinen Nässi.

Red Bull MotoGP Rookies Cupissa on mukana 24 kuljettajaa 14 maasta. Kaikkien työvälineenä on identtinen KTM:n n RC 250 R Moto3-luokan pyörä.

racer

Nässi ajoi ensimmäisessä osakilpailussa 5,5 kilometrin mittaisella COTA-radalla 19:nneksi ja jälkimmäisessä sijalle 20. Aika-ajossa suomalaisnuorukainen jätettiin nälkäisen ja näytönhaluja uhkuvan nipun hännille kierrosajalla 2.30,032.

– Uusi rata ja vähän kierroksia. Lisäksi oli vaikeaa päästä taas ajorytmistä kiinni kuukauden mittaisen tauon jälkeen. Pystyin kuitenkin parantamaan ekassa kisassa kierrosaikaani yli kahdella sekunnilla aika-ajoon nähden.

”Leuka rikkoi pleksin ja polvi katteen pidikkeen”

redbull2

Ajo Motorsport Junior Project-tiimin kuljettajan lähtökohdat Austiniin eivät olleet parhaat mahdolliset, kun vasemman käden pikkusormi oli murtunut koulun liikuntatunnilla.

– Ekassa kisassa oli kieltämättä vaikeuksia vasemman käden jaksamisen suhteen, myönsi Nässi.

Nuorukaisen näyttävä taistelu pantiin kuitenkin merkille myös hulppeista katsomoista käsin. Nässi tarjosi amerikkalaisyleisölle sitä, mistä se pitää.

– Matkaan mahtui yksi todella läheltä piti-tilanne. Keula lähti luistamaan kutosmutkassa ja kun pito palasi, niin pyörä voblasi niin rajusti, että leukani rikkoi etupleksistä palasen. Lisäksi polvi rikkoi vielä katteen pidikkeen.

Nässi otti toiseen kilpailuun jo tuntuvasti terävämmän startin, mutta kisa keskeytettiin punaisin lipuin japanilaisen Yui Watanaben kaatumisen seurauksena.

Austin 2

Austin 4

Austin 6

Austin 7<

– Uusintastartissa ajettiin kahdeksan kierrosta ja jaksoin vetää sen hyvää vauhtia maaliin asti, vaikka en päässytkään kunnolla ajamaan kisaa kenenkään kanssa.

MotoGP-sarjan kanssa käsi kädessä kulkevan Rookies Cupin seuraavat osakilpailut ajetaan toukokuun ensimmäisenä viikonvaihteena Jerezin radalla Espanjassa. Jerez on Nässille jo tutumpi estradi kahden talvitestijakson puitteissa.

– En aseta näihin ensimmäisiin kilpailuihin vielä sen kovempia tulostavoitteita. Katsotaan sitten vähän myöhemmin, josko saisin nostettua vauhtini lähemmäs kärkiryhmää. Edetään maltillisesti askel askeleelta, eli lähden hakemaan Jerezistä sijoituksia 18 joukkoon, suunnitteli Nässi.

Teksti Kari Aho – Kuva GEPA ja Juha Nässi

Kategoriat

4. RBR, Moto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: