Siirry sisältöön

6.7. PM kisa – Mo i Rana

Felix Nässi nuorin GP125 Pohjoismaiden mestari.

Vasta 13-vuotias helsinkiläinen Felix Nässi voitti Pohjoismaiden mestaruuden ratamoottoripyöräilyn GP125-luokassa.  Norjassa  Mo I Ranan hienolla ja nopealla radalla ajetussa sarjan päätöskilpailussa  Felix voitti selvällä erolla molemmat lähdöt. Ensimmäisessä kilpailussa Felix pääsi viivalta liikkeelle toisena, mutta jo ensimmäisen kaarteen jarrussa hän ohitti paremmin kiihdyttäneen Supermono BMW:n, jotka ajoivat samassa lähdössä. Rata oli koko päivän jatkuneen saateen jälkeen märkä, lähdön aikana ei kuitenkaan enää satanut. Lyhennetyä, seitsämän kierroksen kisaa, Felix johti parhaimmillaan jo 14 sekunttia. Lopussa Felix rauhoitti menoa ja maalissa eroa toiseksi tulleeseen Samiin oli 7 sekunttia.

Toinen kilpailu ajettiin kuivalla radalla ja Felix epäonnistui pahasti lähdössä ja jäi joukon toiseksi viimeiseksi. Nopeasti Felix ohitteli muut kilpailija ja oli Samin kannassa jo toisen kierroksen lopussa ja onnistui ohituksessa  kierroksen viimeisessä jarrutuksessa. Sami teki Felixin takana pari jarruvirhettä ja Felix pääsi karkuun. Eroa Samiin tuli noin ýksi sekunti kierroksella. Felix oli maalissa 7 sekunttia ennen Samia, joka oli selvällä erolla toinen.

Felix on kaikkien aikojen nuorin suomalainen Pohjoismaiden RR- mestari GP125-luokassa. Sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Alastarossa Felix voitti ensimmäisen lähdön ja oli toisessa kilpailussa toinen. Toiseksi sarjassa tuli Sami Laaksonen ja kolmanneksi Joakim Niemi. Koko kärkikolmikko ajaa Ajo Motorsport Junior teamissa.  Felix ja Sami ajavat vasta ensimmimmäistä vuotta Hondan 125-kuutioista. Kolmikko jatkaa taistelua SM-mitalleista Räyskälässä elokuun alussa.

Perjantain lähtö:

Lauantain lähtö:

Kategoriat

125cc

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: