Siirry sisältöön

1.10.2011 Kauden päätös Mantorpissa

Felix Nässi

Kauden viimeinen kilpailu ajettiin Ruotsin Mantorpissa. Tuloksena oli virheitä, kokemusta ja myös 4. sija sunnuntain kilpailussa. Ruotsiin päästiin lähtemään vasta torstai iltana ja torstain harjoitukset radalla jäivät ajamatta. Perjantaina oli ainoastaan isojen pyörien endurance kisat. Lauantaina ja sunnuntaina oli aika-ajot (20min) ja kilpailut, jotka ajettiin pitkällä radalla. Kun lauantai aamun aika-ajossa rata oli märkä, Felix joutui kilpailuun ilman yhtään harjoituskierrosta kuivalla radalla. Tämä kostautui kilpailussa, kun parin kierroksen jälkeen piti nostaa vauhtia, niin etupyörä lähti alta nopeassa oikeassa kaarteessa olleesta kuopasta. Samasta kuopasta, josta Joel Marklund kaatui to. harjoituksissa. Mies oli kuitenkin kunnossa, mutta pyörä oli täynnä hiekkaa.

Sunnuntain aika-ajossa Felix oli jo toinen ja kilpailussakin 4. Mantorpin-rata on vaikea hitaalle Hondan 100 kilpurille. Radalla on 1000m pääsuora ja loivia nopeita kaarteita, jotka ajetaan kaasupohjassa. Hitaampia mutkia on vain neljä, jotka nekin ajetaan kolmosella. Keskinopeus n. 100km/h, huippunopeus on pikku Hondilla n. 115km/h. Mantorpin rata on hieno nopeine mutkineen, etenkin suuremmille pyörille. Felix ehti ajaa radalla viikonloppuna vain vähän yli 20:tä kierrosta, kun torstaina paikalla olleet ajoivat jo harjoituksissa n. 50 kier. Joel Marklund varmisti Ruotsin mestaruuden Honda NSF100 luokassa, toinen oli Jonny Rotvik ja kolmas Markus Karlsson.

Kategoriat

MiniGP

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: